'En kaliteli okul', Avrupa yolculuğuna hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusal Kalite Büyük Ödülü sahibi Antalya Ayten Çağıran Anaokulu, sponsor bulması durumunda Avrupa Kalite Ödülüne adaylık başvurusunda bulunacak. Okul, ödülü kazanırsa, Avrupa'daki okullara model olarak sunulacak.

Türkiye Kalite Derneğinin, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) geliştirdiği, 9 temel kriter ve 32 alt kriterden oluşan Mükemmellik Modeli'ne göre verdiği Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü ''Kamu Sektörü Eğitim Hizmetleri'' kategorisinde kazanan Antalya Ayten Çağıran Anaokulu, Avrupa yolculuğuna hazırlanıyor. Okul, başvuru için gerekli 6 bin avroyu bulabilir ve deneticilerin masraflarını karşılayabilirse Avrupa Kalite Ödülü'ne aday olacak.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın çevre bilinci geliştirmek için yürüttüğü Eko-Okullar Programı'ndan ''Yeşil Bayrak'', Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ''Temiz Okul Hijyen Okul'' projesinden ''Beyaz Bayrak'' almaya hak kazanan okul, çocuklar, velileri ve okul çalışanlarının yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkati çekiyor.

-AVRUPA'YA MODEL OLMAK-

Antalya Ayten Çağıran Anaokulu Müdürü Aslı Kanbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da 2003-2004 eğitim-öğretim yılında açılan okulun, 5-6 yaş grubunda 207 öğrenciye hizmet verdiği söyledi.

Okuldaki toplam kalite yönetimi çalışmalarına Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Projesi kapsamında başladıklarını bildiren Kanbir, ISO 9001:2000 Kalite Belgesi sahibi olduklarını kaydetti.

Aslı Kanbir, kalite konusundaki çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olduklarını, okuldaki iyi uygulamaları bazı okullarla paylaştıklarını, isteyen tüm okullarla da paylaşmaya hazır olduklarını bildirdi. Okuldaki çalışanların yılda 90 saat kalite eğitimi aldıklarını ifade eden Kanbir, Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü kazanmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Kanbir, ''Biz en iyisiyiz, eğitim modelimiz Avrupa'da uygulansın' iddiasıyla Avrupa'da yol almak istiyoruz. Amacımız, Avrupa Kalite Ödülü'ne başvurarak, kazanmak ve Avrupa'daki okullara model oluşturmak'' dedi.

Avrupa Kalite Ödülü'ne başvurmak için 6 bin avro yatırmaları gerektiğini bildiren Kanbir, bununla ilgili gelecek tüm değerlendiricilerin masraflarını da karşılamakla sorumlu olacaklarını ifade etti. Kanbir, bu nedenle bir sponsora ihtiyaçları olduğunu, kazanmaları durumunda Türkiye'deki bir okulun kalite ve eğitim modelinin Avrupa'ya örnek olacağını kaydetti.

Kanbir, bugüne kadar 15 ülkeden eğitimcilerin okula gelerek incelemelerde bulunduklarını söyledi.

-VELİLER ÖĞRENCİ OKUTUYOR-

Okulda, velilerin ve öğrencilerin katılımıyla 12 ayrı sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini belirten Aslı Kanbir, bu kapsamda öğrencilerin yılda birkaç kez huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya geldiklerini, 15 günde bir de engellilerle ortak etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Kanbir, yıl başında tüm velileri toplayarak her birine bir öğrenci okutma çağrısında bulunduklarını, onların duyarlılıklarıyla da ''Bir Öğrenci de Sen Okut'' projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Bu projeyle yılda öğrenci sayısı 20'nin üzerinde olan 10 ana sınıfını donatmayı hedeflediklerini ifade eden Kanbir, Tunceli'de 1, Siverek'te 2, Antalya'nın köylerinde de 2 köyde ana sınıfının tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Özel okulu aratmayan kurumda, çocukların üretim sürecini yerinde görebilmeleri için sera, trafik bilgilerini geliştirmeleri için sinyalizasyon sistemine sahip trafik eğitim pisti, çamur torna tezgahı olan seramik atölyesi, öğrencilerin fiziki yapısına uygun tasarlanmış mutfak, bilgisayar sınıfı, sinema ve jimnastik salonu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber