5 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'da.

- Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Troykası toplantına katılacak.

- Resmi öğle yemeğine de iştirak edecek olan Erdoğan, temaslarının ardından Türkiye'de dönmek üzere başkent Kişinev'den ayrılacak.

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la görüşecek.

3- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanlar Konseyi toplantısına katılacak.

4- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara'da, "Türkiye'de Modern Cezaevi Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Cezaevi Reformunun Desteklenmesi" projesinin, Ankara'daki açılış toplantısına katılacak.

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ayrı ayrı kabul edecek.

6- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, TSYD Ankara Şubesinde başkentli spor yazarlarıyla, kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelecek.

7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara'da, ekonomi ve çalışma hayatı muhabirleriyle bir araya gelecek.

8- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, "Mesleki Yeterlilik Sistemi Uluslararası Semineri" ve "Hüseyin Keçeci Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi" ile "Güzel Türkçemiz" konulu deneme yarışmasının ödül törenine katılacak.

9- Dünya Çevre Günü ve Haftası dolayısıyla etkinlikler yapılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da düzenlenen "Dünya Çevre Günü" programına katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da, "Müze ve Ören Yerleri Satış Alanları ve Ticari Faaliyetlerin Yönetimi, Yürütülmesi, Geliştirilmesi, Ürün ve Hizmet Tedariki Projesi"ne ilişkin basın toplantısı yapacak.

- Günay, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde, son günlerde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen korsan ürünlerle ilgili açıklamaya katılacak.

- Bakan Günay, "37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"nin açılışında da bulunacak.

11- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Onur Günü etkinliği, Yargıtay Konferans Salonu'nda yapılacak.

12- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

13- Şırnak'ta, terör örgütü mensuplarınca araziye döşenen mayının patlamasıyla şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Serkan Ünsal'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verilecek.

14- TCG Gaziantep Fırkateyni, Aden Körfezi'nde görev yapan uluslararası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris Aksaz'daki deniz üssünden törenle uğurlanacak.

15- ABD Başkanı Barack Obama, Almanya'da.

- Obama, Dresden kentinde Başbakan Angela Merkel ile görüşecek.

- Görüşmenin ardından Obama ve Merkel ortak basın toplantısı yapacak.

16- İrlanda ve Çek Cumhuriyeti'nde Avrupa Parlamentosu, Bulgaristan'da parlamento seçimleri yapılacak.

17- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda, İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

18- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın yeni binasının açılışını yapacak.

19- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan bir grup öğrenciyi, makamında kabul edecek.

20- Türkiye Kadın Girişimciler Derneği tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Kadın Girişimcilik ve Liderlik Zirvesi", sonuç bildirgesinin okunmasıyla İstanbul'da sona eriyor.

21- Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Daimi Temsilcisi Ulrika Richardson-Golinski, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İstanbul 7. Olağan Yerel Ağlar Toplantısı'nın değerlendirmesini yapmak amacıyla basın toplantısı yapacak.

22- İşsizlik rakamları, il bazında açıklanacak.

- 81 ile ilişkin 2008 iş gücü rakamları, 2-3 ay içinde kamuoyuna duyurulacak.

- Milli gelir de yıl sonunda 29 bölge düzeyinde, 2010'da da il bazında açıklanacak.

- TÜİK Başkan Vekili Ömer Toprak:

- "Öteden beri böyle bir talep var, ama tabii bunun böyle bir döneme rast gelmiş olması da iyi bir şey. Daha derinlemesine illerin durumunu görmüş olacağız, daha düzgün yönelime sahip olabileceğiz."

23- Toplantı... Sempozyum...

- Antalya Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen, "İş Dünyası - Yerel Yönetimler Zirvesi" Antalya'da yapılacak.

- TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğinde, Zeytin ve Zeytinyağında

Evrensel Kooperatifçilik Sempozyumu İzmir'de yapılıyor.

- Türkiye İtfaiyeler Birliği toplantısı, 30 ilden itfaiye daire başkanları ve müdürlerinin katılımıyla Gaziantep'te yapılacak.

- Trabzon'da "Kuvayı Milliye, Milli Mücadele ve Trabzon" konulu panele, KTÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Mesut Çapa ile Prof. Dr. Hikmet Öksüz, konuşmacı olarak katılacak.

- Kocaeli Fuarı, törenle açılacak.

24- (A) Milli Futbol Takımı, özel maçta Fransa ile Lyon kentinde Stade de Gerland'da mücadele edecek.

25- Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'si, İstanbul Park'ta antrenman turlarıyla başlayacak.

26- Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile yöneticiler, Üsküdar Beşiktaşlılar Derneğinin şampiyonluk kutlamasına katılacak.

27- Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, İstanbul'da Bağcılar Spor Salonu'nda başlıyor.

- İlk gün 60 ve 74 kilolarda madalyalar sahiplerini bulacak.

28- Deplasmanlı Sutopu Birinci Ligi'nde Galatasaray ile Heybeliada takımları arasındaki play-off final serisinin ilk maçı Galatasaray Yüzme Havuzu'nda yapılacak.

29- Formula 1 takımlarından Ferrari Scuderia'nın pilotları Felipe Massa ile Kimi Raikkonen, "Ferrari F1 Partisi"ne katılacak.

30- Beşiktaşlı futbolcu Ekrem Dağ:

- "Sezon başından beri şampiyonluğa inanıyorduk. İki kupalı başarıyı hak ettiğimizi düşünüyorum."

- "İlk sezonumda bu başarıyı yaşamak çok güzel bir duygu."

- "Kaybettiğimiz bazı maçlarda moralsizlik oluyordu, ama hocamız Mustafa Denizli şampiyon olacağımızı söylüyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber