Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşı kutlamalarının 'caiz' olmadığını açıkladı.

Haber Giriş : 30 Aralık 2004 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet, yarın Türkiye genelindeki tüm camilerde okutacağı hutbe ile "Yılbaşı kutlamaları milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmıyor" mesajı verecek.

Diyanet, yarın bütün camilerde 'Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım' başlıklı yılbaşı hutbesi okutacak. Cuma Hutbesi'nde yılbaşı kutlamalarının dinen caiz olmadığı vurgulanarak, milletleri ayakta tutan şeyin milli ve manevi değerler olduğuna işaret edilecek. Tarihin, milli ve manevi değerlere sahip çıkmayan ve başka milletleri körü körüne taklit edip şahsiyetlerini kaybederek dünya coğrafyasından silinen sayısız örneklerle dolu olduğunun vurgulanacağı hutbede, "Bir toplumu içten yıkmak isteyenler, inanç, ahlak ve milli değerleri yok etmeyi ilk hedef olarak seçmektedirler" mesajı verilecek. Hutbede, yılbaşı kutlaması adı allında düzenlenen eğlence ve toplantıların kültürel ve geleneksel bir temele sahip olmadığı ifade edilerek, bu tür eğlencelerde aklı ve sağlığı tehdit eden içki içmenin, aile bütçesini sarsan kumarın ve israf boyutundaki harcamaların milli ve dini değerlerimizle bağdaşmayacağının altı çizilecek. Diyanet hutbede yılbaşı kutlamalarına ilişkin şu uyarılarda bulunacak:

"Milli ve manevi değerlerimize ters bu tür eğlence ve adetler, kültürel tahribata yol açmakta, bizleri mill3 kimliğimizden uzaklaştırmaktadır. Bunun için kültürel mirasımızdan, dini anlayış ve heyecanımızdan kaynaklanan değerlerimizi yaşatmaya gayret edelim ve bu değerlerimizi genç kuşaklara aktarmaya çalışalım. Dini ve milli değerlerimizle çelişen başka kültürlerin örf ve adetlerini körü körüne taklit ve özentiden kaçınalım. Yılbaşı kutlamalarını vesile edinerek Allah ve Resulü'nün (SAV) razı olmayacağı tavırlar yerine, geçmiş senelerde yaptıklarımızı gözden geçirerek ve gelecek yeni yılda hayatımıza daha iyi nasıl yön verebileceğimizi düşünelim."
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber