Atalay: Temmuz ayında üniversite mezunu 10 bin polis alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, temmuz ayında üniversite mezunu 10 bin polis adayı alacaklarını söyledi.

Bakan Atalay, Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, şu anda üniversite mezunu olarak alınan 15 bin 522 polisin teşkilatta görev yaptığını belirtti.

Bugün 8 ildeki 10 polis meslek eğitim merkezinden 4 bin 200 kişinin polis olduğunu ifade eden Atalay, "Bunlar yine üniversite mezunları. 4 bin 800 kişinin de eğitimine başlanacak ve bu yıl sonunda mezun olacaklar. Temmuz ayında da üniversite mezunu 10 bin polis adayı alacağız" dedi.

ATALAY: DAİMA HUKUKUN İÇİNDE KALDIK VE KALACAĞIZ

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Her türlü güvenlik tedbirinde daima hukukun içinde kaldık ve kalacağız" dedi.

Bakan Atalay, Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, bugünkü törenlerle üniversite mezunu yaklaşık 4 bin 200 polisin göreve başladığını belirterek, polis sayını artırmak ve üniversite mezunlarını polislik mesleğine kazandırmak için bu programı 2005 yılında başlattıklarını söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık 15 bin 522 kişinin bu şekilde alındığını ve göreve başladığını ifade eden Bakan Atalay, "Temmuz ayında yeni ilan vereceğiz. Üniversite mezunu 10 bin polis adayı alacağız. Bu yıl 24 polis meslek yüksekokulundan yaklaşık 6 bin 500 polis mezun olacak. Haziran ayında 10 bin yeni polis göreve başlayacak. Polis sayımızı AB ülkeleri ile karşılaştırdığımızda, halen polis başına düşen nüfus sayısı yetersiz. Bunu artırmamız gerekiyor" diye konuştu.

İnsan korkuyla yaşıyorsa, akşam başını yastığa rahat koyamıyorsa, sürekli endişe içindeyse diğer özgürlüklerin fazla anlamı olmadığını ifade eden Atalay, " Bir ülkede güvenlikte yetersizlik varsa en büyük olumsuzluk budur. Şu anda bizim görevimiz bu önemli iş. Bu kadar büyük bir sorumluluğu yükleniyoruz. Güvenlik-özgürlük dengesi, güvenlikle ilgili çalışma yapanların en hassas dengesidir. Bunu sağlamazsanız önünüze hukukun dışına çıkmak gibi riskler gelir. Daima rehberimiz hukuk. Her tür güvenlik tedbirinde daima hukukun içinde kaldık ve kalacağız. Türkiye'nin uzun bir süreci var, bir sıkıntısı var, terör belası. Terörle mücadelede de hep hukukun içinde kalacağız" dedi.

Türkiye'deki toplam 1300 polis merkezini gözden geçirdiklerini anlatan Bakan Atalay, şöyle konuştu:

"Polis merkezlerini emniyet teşkilatının vitrini olarak görüyorum. Burası, vatandaşın polisle muhatap olduğu önemli alanlardan biridir. Trafik polisi bu vitrinlerden biridir. Polis merkezleri de diğeridir. Bu iki yerdeki tutumları, çok önemli görüyoruz. Yeni bir polis merkezi modeli çıkarıyoruz. Her yerde bu modeli uygulayacağız. Vatandaşın polis merkezine geldiğinde karşılaşacağı tutum, kim nasıl davranacak, oturacak yeri, ikramı, derdinin dinlenmesi...Vatandaş polis merkezinde misafir gibi ağırlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber