Eskişehir'deki sağlık operasyonu davasında tutuklu kalmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 16:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ESKİŞEHİR'de ihaleye fesat karıştırdıkları öne sürülen, aralarında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Seraceddin Çom'un da bulunduğu 6'sı tutuklu 25 kişinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti 6 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 12 Ekim 2008 tarihinde düzenledikleri operasyonda ihaleye fesat karıştıkları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen aralarında Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Seraceddin Çom ile hastane yöneticileri, medikal firma yetkilileri ve müteahhitlik firma çalışanlarının bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Zeynep Gökçek ile Erdal Ayhan, Bilal Ayhan, Ali Benzer, Hasan Kaytan ve Yavuz Erşan tutuklandı, diğer zanlılar ise serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 30 kişiden 25'i hakkında dava açıldı.

Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6'sı tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklar kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen temizlik, yemek, hizmet alımı, otelcilik hizmeti, personel alımı ve benzer ihalelere fesat karıştırmak ve usulsüzlük yapmakla suçlanıyor.

Bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Zeynep Gökçek, Erdal Ayhan, Bilal Ayhan, Ali Benzer, Hasan Kaytan, Yavuz Erşan ile tutuksuz sanıklar Metin Baydar, Suat Saygılı, Mehmet Dindar, Hamdullah İzci, Fethi Yücel, Zehra Ormanoğlu, Ayhan Boz, Yılmaz Özyurt, Murat Ataklı, Bülent Topçu, Karabatur Koç, Murat Uçar, Nuri Bilgili, Mesut Yalçın, Kadir Kılıçoğlu, Recep Baydar, Selim Yalkın ve tutuklu sanıklardan Ali Benzer ile aynı adı taşıyan Ali Benzer katıldı. Duruşmaya tutuksuz sanık Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Seraceddin Çom ise katılmadı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklar duruşmada suçlamaları kabul etmedi. 6 tutuklu sanık da tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Zeynep Gökçe, Erdal Ayhan, Bilal Ayhan, Ali Benzer, Hasan Kaytan ve Yavuz Erşan'ın tahliyesine karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber