Maliye müsteşarı emekli oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, emekliliğini istedi. Edinilen bilgiye göre, 18 Aralık 2002'den bu yana Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı'nı yürüten Aktan, önceki gün emeklilik talebinde bulundu Aktan'ın bu talebi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından onaylandı. Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yakınlığıyla bilinen Aktan'ın, Unakıtan'ın kabine dışı kalması üzerine emeklilik kararı aldığı öğrenildi.

Aktan, geçen yıl, BM terör listesinde adı geçen Suudi asıllı işadamı Yasin El Kadı hakkında rapor hazırlayan ve çok sayıda politikacıyla işadamının vergi bilgilerine girmekle suçlanarak meslekten çıkartılan Maliye Müfettişi Hamza Kaçar ile karşı karşıya gelmişti. Kaçar'ın savunma hakkını kısıtladığı gerekçesiyle dava açtığı Aktan hakkında soruşturma açılmasına dönemin Bakanı Unakıtan izin vermemişti. Kaçar'ın itirazı üzerine konuyu karara bağlayan Danıştay 1. Dairesi Aktan ile birlikte Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ümit Aksoy ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Boyalı hakkında ?görevi kötüye kullanmak' suçlarını işledikleri iddiasıyla soruşturma açılmasına izin vermişti.

6.5 yıldan bu yana Müsteşarlık görevini yürüten Aktan, 1976'da Hesap Uzmanı Yardımcısı olarak Maliye Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. 1994-1997 yılları arasında Gelirler Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber