Havalar ısınacak - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğusunda aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğle saatlerinde Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, iç ve batı bölgelerimizde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'nın batısı ile zamanla Akdeniz kıyı kesimleri ve ülkemizin güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğle saatlerinde Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında esecek kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Doğusu parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kayseri ve Sivas çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğle saatlerinde Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Kars ve Ardahan ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber