YSK'nın iptal ettiği seçimler bugün yapılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), askerlere ve zihinsel engelli kişilere oy kullandırılması, toplu oy verme, oy pusulalarındaki basım hatası nedeniyle 29 Mart'ta yapılan seçimlerde iptal ettiği yerlerdeki yenileme seçimi bugün gerçekleştirilecek30 belediyede başkanlık, 11 beldede belediye meclis üyeliği için yapılacak seçimin dışında 220'ye yakın köy ve mahallede de muhtarlık seçimi gerçekleştirilecek.

YSK, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimin ardından, 30 ayrı yerde belediye başkanlığı seçimini iptal etti. Kurul, 11 beldede belediye meclis üyeliği seçimini seçim yasalarına aykırı buldu.

220 köy ve mahalle muhtarlığı seçimini iptal eden kurul, 88 seçim bölgesinde ihtiyar heyeti ve 89 seçim bölgesinde de muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerini usulsüz olarak niteledi. YSK'nın iptal ettiği bu seçimler, bugün yapılacak.

Aynı partiler yarışacak

YSK'nın aldığı karara göre, yenileme seçiminde 29 Mart'taki adaylar ve partiler yarışacak. 29 Mart seçiminde oy kullanma hakkı olan seçmenler, yenileme seçiminde de oy kullanabilecek. Ancak, ismi 29 Mart seçimi seçmen listesinde bulunmayan kişilerin oy kullanmasına izin verilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber