Mardin'de olaylar yatıştırıldı, oy verme işlemleri sürüyor

Haber Giriş : 07 Haziran 2009 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de olaylar yatıştırıldı, oy verme işlemleri sürüyor

Mardin'in Nusaybin ilçesi Girmeli beldesinde yenilenen seçimlerde çıkan olaylar yatıştırılırken, oy verme işlemleri sürüyor.

29 Mart'taki seçimler sırasında çıkan kavgada 5 kişinin yaralandığı Girmeli beldesinde yine seçim gerginliği yaşandı.

Sabah saatlerinde sandık başına giden AK Parti'liler ile DTP'liler arasında çıkan kavgada 6'sı asker 9 kişi yaralandı.

Yaralı askerler, köye gelen ambulanslarda tedavi altına alınırken, olayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri olayları yatıştırdı.

İlçede sabahtan itibaren geniş güvenlik önlemi alındı. Seçmenler sandık başına giderken AK Partili ve DTP'li adayları destekleyen taraflar arasında bir kez daha kavga çıktı. Silahların da kullanıldığı kavgayı önlemeye çalışan 6 asker yaralandı.

Gerginliğin sürmesi nedeniyle Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin 70. Makanize Tuğayı Tuğgeneral Teyar Süngü, Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Alattin Katı, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, beldeye gelerek incelemelerde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu, 29 Mart'ta, AK Parti adayı Yusuf Turgay'ın itirazı üzerine DTP adayı Ömer Altun'un 36 oy farkla kazandığı seçimi 'seçmenlere baskı yapıldığı' gerekçesiyle iptal etmişti.

Mardin Valisi, kavganın çıktığı beldeye gitti

Mardin Valisi Hasan Duruer, belediye başkanlığı seçimi için oy kullanma sırasında kavga çıkan Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli beldesinde incelemelerde bulundu.

Vali Duruer, Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü ve Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı ile Girmeli beldesine geldi. Vali Duruer, Kaymakam Yücel Gemici'den ilköğretim okulunda oy kullanma işlemi sırasında çıkan kavga ile ilgili bilgi aldı.

Vali Duruer, güvenlik güçlerinin beldede yoğun güvenlik önlemi aldığını ifade ederek, ''Seçim tüm hızıyla devam ediyor. Hiçbir sorun yok'' dedi. Vali Duruer ve beraberindekiler, daha sonra beldeden ayrıldı.

-DTP GRUP BAŞKANVEKİLİ DEMİRTAŞ-

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Mart seçimlerinde adaylarının seçimi kazanmasıyla belde de gerginlik başladığını öne sürdü.

AK Parti adayı Yusuf Turgay'ın, seçimlerde kullanılmayan oyları bahane ederek YSK'ya başvurduğunu iddia eden Demirtaş, şöyle konuştu:

''DTP'nin halkı tehdit ettiği ve binden fazla kişinin sandığa gitmediği iddia edilerek YSK'ye gidildi ve YSK Girmeli seçimlerini iptal etti. Bu gün yapılan seçimlerde ise AK Parti adayı ve gönüllü köy korucusu Yusuf Turgay ve yakınları tarafından gerginlik çıkarılıyor. Taşlı sopalı bir şekilde seçmenlerimize yönelik fiili şekilde saldırı yapıldı. Seçim bu gergin atmosferde devam ediyor. Ama seçmenlerimiz ve Girmeli halkı son derece kararlı ve provokasyonlara gelmeme konusunda son derece duyarlı.''

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belediye başkanlığı seçimi iptal edilen Girmeli beldesindeki ilköğretim okulunda oy kullanma işlemi sırasında AK Partili ve DTP iki grup arasında kavga çıkmış, grupları ayırmaya çalışan 3 asker, atılan taş sonucu çeşitli yerlerinden yaralanmış, olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştı.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber