Yurtta hava tahmini

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklık bu hafta çok daha yüksek değerlere çıkıyor, tüm bölgelerde ortlamanın yaklaşık 5 derece üzerinde seyredecek. Yağmur ise bugün en doğuda ve kuvvetli.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul hafta genelinde güneşli ve sıcak. Sadece sert poyraz havanın bunaltıcı etkisini azaltacak. Ankara'da hem rüzgar zayıf, hem sıcaklık her gün biraz daha yüksek. İzmir'de sıcaklık bu hafta 35 derece, sert rüzgar özellikle hafta ortası serinlik vericek. Bursa ve Adana güneşli.

Marmara çok daha sıcak bir haftaya başlıyor. Bugün bir çok kentte 35 dereceye yakın, Sakarya'da 36 derece sıcaklık var. Bu hafta bunaltıcılığı önleyen ise gün ortası sertleşen poyraz olacak.

İç Anadolu ısınıyor, bu bölgede rüzgar da zayıf. Hafta ortası Kayseri 31 dereceye çıkacak. Gece sıcaklığı da bu hafta 14-16 dereceye yükseliyor.

Ege'de önümüzdeki günler hep güneşli ve sıcak, Aydın, Manisa ve Denizli bugün 35 dereceyi de aşacak. Bunlar gölgedeki sıcaklıklar olduğundan güneşin altında sıcaklık çok daha yüksek. Rüzgar sadece kıyılarda sert ve serin esiyor.

Akdeniz'de sıcaklık diğer bölgelerden yüksek değil, 30-35 derece arasında, havayı bunaltıcı kılan ise yüksek nem. Antalya merkezde nem düşükken, Alanya- Mersin boyunca yüzde 80'e çıkıyor. Bugün Urfa, Diyarbakır arasında yağmur geçişi var.

Doğu Anadolu'da rüzgar çok sert. 3 gün Erizncan, Bingöl, Erzurum, Kars ve Van'da gökgürültülü sağanak yağmur var. Malatya ve Elazığ'da yağışlar akşamları kuvvetli. Bugün Malatya 29 derece.

Karadeniz'in batı ve orta kesimleri sıcak ve güneşli, poyraz gün ortasında çok sert. Trazbon, Rize ve Gümüşhane'de sağanak yağmur nedeniyle heyelan riski sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber