Spor yapmayan polis aktif göreve gelemeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sayısı 300 bine yaklaşan personelinden daha verimli yararlanabilmenin yollarını arıyor. Polisliğe başlarken aranan niteliklerin, sonraki yıllarda yeterince takip edilmediğinin belirlenmesi üzerine bir dizi yeni kararlar alınması gündeme geldi. Polis olmak için aranan fiziksel yeterlilik kuralları periyodik olarak kontrol edilerek yeterli bulunmayan personelin aktif görevlere gelmesinin önüne geçilecek.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen spor uzmanı 40 kişilik bir ekibin katılımıyla gerçekleştirilen ortak akıl arama toplantısı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 26-29 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Moral Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. EGM Spor Faaliyetleri 2015 Ortak Akıl Arama Konferansı isimli toplantının hazırlıkları Şubat ayından itibaren Dr. İrfan Mısırlı başkanlığındaki bir ekip tarafından yürütüldü. Konferans kapsamında EGM'nin Türkiyenin bütün illerinde yürüttüğü spor faaliyetleri ve polislerin bu faaliyetlere katılımları görüşüldü. Faaliyetlerin yürütülmesi, mesleki ve dönemsel zorluklar nedeniyle bu aktivitelerin yerine getirilmesinde yaşanan sorunlara çözüm önerilerinin de getirildiği toplantıda 300 bin kişilik personel potansiyelinden daha etkin yararlanılması konuşuldu. Polis akademisi, polis kolejleri, İllerdeki teşkilatlanması, Polis Meslek Yüksek Okulları ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri ve polis mensupları ailelerinin oluşturduğu potansiyelin önemi dile getirildi.

Toplantıda konuşulan en dikkat çekici projelerden biri polis olmak için başvuran adaylardan istenen fiziksel yeterlilik koşullarının göreve başladıktan sonra da düzenli olarak kontrol edilmesi önerisi oldu. Önerinin kabul edilerek koşul haline getirilmesi durumunda, şartları sağladığı belirlenerek polis olan kişilerin devam eden dönemlerde aynı özellikleri taşımaya devam edip etmediği takip altına alınacak. Takip sonunda belirli fiziksel nitelikleri kaybeden yada taşımadığı tespit edilen kişilerin aktif görevlere gelmesine izin verilmeyecek. Ayrıca sporun hayat felsefesi haline getirilerek her personelin bir spor dalıyla ilgili hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Spor camiasıyla daha yakın hareket edilerek ortak projeler geliştirilmesi benimsenirken, polisin kullandığı spor salonlarının vatandaşların da kullanımına açılması gerektiği belirtildi. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından profesyonel yardım alınması için öncelikli olarak mevzuatın geliştirilerek güncellenmesi gerektiği de kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber