Haberal yarın hakim karşısına çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon Terör Örgütü davasının sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un "bizden" dediği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, yarın bir başka Ergenekon davası sanığı olan Mehmet Haberal'ın tahliye talebini değerlendirecek.

Tutuklama kararının ardından hiç cezaevine girmeden hastaneye yatırılan Mehmet Haberal, 50 gündür İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tutuluyor. Avukatlarının tutuksuz yargılanma talebini değerlendirecek olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un "bizden" dediği mahkeme olması dikkat çekiyor. Bilindiği gibi Mahkeme Başkanı Nejat Ede, daha önce Hurşit Tolon için tahliye kararı vermişti.

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan ve daha sonra sağlık durumunun kötü olduğu gerekçesi ile tahliye edilen Şener Eruygur'un eşinin, skandal bant kaydında 'Bizden' diye bahsettiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce de verdiği kararlarla gündeme gelmişti. Eruygur, tahliye olduktan sonra Kadıköy'de bir cafede gezerken görülmüştü.

Mukaddes Eruygur'un itirafları, sadece Eruygur'un değil, Ergenekon sanığı Tolon'un da salıverilmesinin arka planını gözler önüne sermişti. Mukaddes Eruygur, eşinin tahliye edilmesi olayını anlatırken, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek, "12 ve 14. Mahkemeler bizden" diye konuşmuştu. Mukaddes Eruygur'un 'Bizden' dediği 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Org. Hurşit Tolon'u tahliye eden mahkemeydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber