Gülşehri'nde seçimler 2'nci kez iptal

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Gülşehri Beldesi'nde belediye başkanlığı seçimi sonunda yapılan sayım sırasında bir okulda kaçırılan sandıktan birçok oyun yırtılması üzerine, dün gece beldeye gelen Sorgun İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şaban Şimşek, seçimin iptal edildiğini açıkladı. Beldede çıkan arbedede ise yaralanan bir sandık görevlisi de tedavisinin ardından taburcu edildi.

Gülşehri Beldesi'nde MHP'den Resul Soylu, AKP'den Cemalettin Bakır ve SP'den Osman Bal'ın aday olduğu seçimler sonucunda, bir okulda yapılan sayım sırasında olaylar çıktı. Açılan sandıklarda MHP adayı Resul Soylu'nun önde olduğu öne sürülürken, iddiaya göre AKP'li Cemalettin Bakır'ın yandaşları, bir okulda oy sayımı yapılırken ellerine geçirdikleri sopalar, taşlar ve yangın söndürme tüpleriyle sağa sola saldırdı. Okulun camını, çerçeve ve demir kapısını kıran saldırganlar, oy torbalarını alıp sandık kurulu üyelerini de tartaklayıp kaçtı.

Olaylar sırasında Sorgun Adliyesi'nde çalışan ve sandık başında görevli olan 44 yaşındaki İbrahim Sonlav, başına aldığı sopa darbesiyle yaralandı. Sonlav'ı hastaneye götüren ambulansın önü, mahalle çıkışında bazı kişiler tarafından kesilmek istendi. Uzun tartışmaların ardından yola çıkan ambulans, Sonlav'ı Sorgun Devlet Hastanesi'ne götürdü. İbrahim Sonlav, bir süre müşahade altında tutulduktan sonra taburcu edilerek evine gönderildi.

TAKVİYE GÖNDERİLDİ

Jandarma, okul çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, olayların büyümemesi için Yozgat'tan takviye kuvvet istendi. Yozgat Valisi Amir Çiçek, güvenlik güçlerinin olaylara müdahale ederek sükunetin sağladığını açıkladı. Olaylar yatışırken, okulda tahrip edilen bazı sandıklardaki oyların yırtıldığı öne sürüldü. Bu gelişmeler üzerine Sorgun İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim de beldeye gitti.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Gülşehri Beldesi'nde yapılan seçimler, bu olaylar üzerine yine iptal edildi. Oy sayımı sırasında Hoşumlu Mahallesi seçmenlerinin oy pusulalarını kaçırarak okul bahçesi içerisinde yırtıp tahrip ettiğini açıklayan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şaban Şimşek, ?Hoşumlu Mahallesi'nde 1147 ve 1148 nolu sandıkta bulunan 403 oy pusulası, Cemalettin Bakır'ın yandaşları tarafından kaçırıldı. Oyların yırtılıp tahrip edilmesinden dolayı seçim sonucunu etkileyeceği gerekçesiyle seçimi iptal ettik. Seçimler ileriki bir tarihte yeniden yapılacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber