Etkinlikte, çocuklara sarık ve türban giydirilmesine inceleme

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MANİSA İlim Kültür Vakfı Tarih ve Medeniyet Derneği'nin düzenlediği ?Bol Alkış Bekliyoruz, Ellerinizden Öpüyoruz' adlı etkinlikte, 5- 6 yaş grubundaki kızlara türban, erkeklere de sarık giydirilip şiir ve kompozisyon okutulması tepki çekti. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, olayla ilgili araştırma başlattıklarını söyledi.

DHA'nın sorularını yanıtlayan Vali Güvenç, haftasonu gerçekleştirilen bu etkinlikten haberi olmadığını belirterek, ?Ben de haberi gazetelerden okudum. Okuduktan sonra gerekli araştırmayı başlattık. Bu sivil bir dernektir. Ancak yapılan araştırmalardan sonra hareket edeceğiz? dedi.

Eğitim- Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu da sözkonusu etkinliğe ait fotoğrafların kamuoyuna yansımasının ardından tepkisini dile getirdi, ?Bu yaştaki çocukların bu tür etkinliklerde sarık ve türban giydirilerek kullanılması psikolojik ve pedagojik olarak sakıncalıdır. Çocuklarımızı sosyal etkinliklere sokalım ama kendi ideolojik düşüncelerimizi ortaya atmayalım. Çocuklarımızı bunlara alet etmeyelim. Bu tür derneklerin devlet tarafından denetlenmesi ve çocukları istismar eden kişiler hakkında işlem yapılması gerekiyor. Türkiye'de sürekli aynı görüntüleri ortaya atıp gerginlik yaratmanın hiçbir anlamı yoktur. Yetkililerin gereğini yapacağını düşünüyoruz? diye konuştu.

Bu arada, derneğin 1993 yılında öğrenciler için yurt kurmak ve burs sağlamak amacıyla kurulduğu, mahalle arasındaki binasının ise uzun süredir faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Manisa İlim Kültür Vakfı Tarih ve Medeniyet Derneği'nin İkinci Anafartalar Mahallesi'ndeki binasında düzenlediği ?Bol Alkış Bekliyoruz, Ellerinizden Öpüyoruz' isimli etkinlikte, dernek üyelerinin 5- 6 yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarına türban ve sarık giydirilip şiirler, kompozisyonlar okutulmuştu. Aileler ise etkinliği haremlik selamlık şeklinde izlemişti. Etkinliği, AKP Manisa Merkez İlçe eski Başkanı ve Manisa Belediyesi AKP Meclis Grup Başkanı Ömer Faruk Çelik de izlemişti. Kızı Zehra Çelik'in sunumunu dikkatle takip eden AKP'li Çelik, ?Etkinliğe davetli olarak katıldım. Kendi programım nedeniyle sonuna kadar izleyemedim? demekle yetinmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber