Telekom, internetteki yavaşlıktan şikayetçi olan aboneye 7 milyar ödeyecek

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk kez açılan internet hızı ile ilgili davada telekom mahkum oldu. Türk Telekom, internet bağlantısının yavaşlığından şikayet eden aboneye 7 milyar Tl ödeyecek.

İnternet davası Türk Telekom aleyhine

Türk Telekom, aldığı fazla parayı iade edecek.

Kablo Net bağlantısıyla fazla para verenler için yargı yolu açık Türkiye'de ilk kez, internet erişimiyle ilgili bir dava tüketici lehine sonuçlandı.

Ankara İkinci Tüketici Mahkemesi, internet erişimiyle ilgili açılan bir davada, Türk Telekom'un haksız kazanç sağladığı yönünde karar verdi. Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Türk Telekom'a açtığı haksız kazanç davasını kazandı.

Uğuroğlu, yüksek hızla internet erişimi sağlamak için Türk Telekom'a ayda 380 milyon lira ödedi ve Kablo Net'e abone oldu. Ancak erişim hızı ödediği paranın karşılığı kadar değildi.

Mahkeme, hızın düşük olduğunu tespit etti

Türk Telekom'dan gelen olumsuz yanıt üzerine Uğuroğlu, Ankara İkinci Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı. Davayla ilgili olarak bilirkişi heyeti, Uğuroğlu'nun internet bağlantısının erişim hızını inceledi. Sonuç Uğuroğlu'nun iddialarını doğruluyordu. Hızın olması gerekenden düşük olduğu tespit edildi.

Dava devam ederken Türk Telekom ADSL adı altında yeni bir internet erişim hizmetini devreye soktu. ADSL ile Kablo Net'in hızları aynı ancak ücretleri farklıydı.

İşte mahkeme bu noktaları gözönüne alarak kararını açıkladı. Mahkeme aylık ödemelerin 109 milyon lira olmasına, aradaki farkın yani 270 milyon liranın Uğuroğlu'na faziyle ödenmesine karar verdi.

Telekom, davacıya 7 milyar ödeyecek

Bu kararla Uğuroğlu, Türk Telekom'dan yaklaşık 7 milyar lira geri alacak. Mahkemenin bu kararı aynı zamanda yaklaşık 42 bin Kablo Net abonesini ilgilendiriyor. Türk Telekom artık eşit hizmete, eşit ücret uygulamasını başlattı, yani fiyatları dengeledi. Ancak bu zamana kadar Kablo Net bağlantısıyla fazla para verenler için yargı yolu açık.

cnnturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber