Nüfusa göre en çok konut Ankara'da satılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 18:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre büyük iller arasında nüfusa göre en yüksek konut satışında Ankara'nın ilk sırada yer aldığını ve Ankara'yı Antalya'nın izlediğini bildirdi.

Güray Parlak, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verilerinde, geçen yıl Türkiye'de toplam satılan 427 bin konutun yüzde 7.9'unun Antalya olmak üzere Batı Akdeniz bölgesinde satıldığını belirtti. Türkiye'deki konut satışının yüzde 24'ünün İstanbul'da gerçekleştiğini, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın toplam konut satışının yüzde 57'sini gerçekleştirdiğini kaydeden Parlak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Büyük iller arasında nüfusa göre en yüksek konut satışında Ankara'nın ilk sırada yer alıyor. Ankara'yı Antalya izliyor. Nüfus payı ile konut satışı payı arasındaki fark Ankara'da 4, Antalya'da 3 kata yaklaşmaktadır. Bu fark, kentlerdeki göç ve yeni konut talebi olgularına işaret etmektedir. Bu yılın üç ayında satılan 108 bin konutun yüzde 6,5'i bölgemizde satılmıştır. Buna göre Batı Akdeniz Bölgesi, İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü sıradadır. Türkiye genelinde konut satışı 2009 yılı ilk üç ayında, 2008'in dördüncü çeyreğine göre yüzde 17,6 artarken, bölgemizdeki konut satışında artış yüzde 10,2 ile sınırlı kalmıştır. 2009 ilk çeyreğindeki konut satışları 2008 yılına göre Türkiye'de yüzde 2,94, bölgemizde ise yüzde 2,34 azalma kaydetmiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber