'İngilizce sınavında Said-i Nursi külliyatından soru' iddiası

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir'deki Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı S.K.'nın İngilizce sınavında öğrencilere Said-i Nursi külliyatındaki '7. Söz'e ilişkin yorumlar sorduğu iddia edildi

ESKİŞEHİR - Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı S.K.'nın İngilizce sınavında öğrencilere Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'ndan Türkçe soru yönettiği ileri sürüldü. Aynı lisenin coğrafya öğretmeninin de proje yarışması için Ankara'ya götürdüğü dört kız öğrenciyi cemaat evinde konaklattığı iddia edildi.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Süleyman Solak Cemal, Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda İngilizce öğretmeni olan S.K.'nın İngilizce yazılı sınavında öğrencilere Türkçe olarak Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'nda yer alan ?7. Söz'le ilgili sorduğunu iddia etti.

Solak, bir öğrencinin cep telefonuyla çektiğini iddia ettiği soru kâğıdının görüntülerini de gazetecilere dağıttı. Solak'ın dağıttığı kâğıtta yer alan soru ve seçenekleri şöyle:

?7. sözde anlatılan hakikatlerle ilgili aşağıdaki eşleştirmeyi yapınız

1- Ölüm 2- Zaman 3- İnsanoğlunun pek çok şeye gücü yetmemesi 4- İnsanoğlunun isteklerinin çoğunu elde edememesi 5- Hayattan sonraki yol için bilet

A- Sabır ve Tevekkül B- İbadet ve Takva C- Şükür ve dua D- Allaha ve ahirete iman E- Allahın kendini eserleriyle tanıttırması?

Bu sorunun okuldaki ?ilk skandal' olmadığını iddia eden Solak, şunları söyledi:

?Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tarikatçı kadrolar öğrencilerimizi karanlık düşünceleri ile zehirlemeye çalışıyorlar. Okulun müdür yardımcısı ve İngilizce öğretmeni S.K., kendi derslerinde ve dersi boş geçen sınıflara girerek, Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'nı okuyarak daha sonra da bu kitaptan sorular soracağını ve özet anlatmalarını istemektedir. 21 Mayıs 2009 tarihinde ise İstiklal Marşı okunurken güldükleri gerekçesiyle öğrencileri odasına çağırarak, ?Size ya disiplin cezası veririm ya da Said-i Nursi'nin kitabındaki bir bölümü ezberlersiniz' şeklinde tehdit etmiştir. ?

Bu arada aynı lisedeki coğrafya öğretmeni E.A.'nın bir süre önce dört kız öğrenciyi proje yarışması için Ankara'ya götürdüğü ve cemaat evi olduğu öne sürülen bir mekânda konaklattırdığı öne sürüldü. Öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığı bildirildi.

Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi'ni telefonla arayan DHA muhabirine okul görevlileri müdür Fehmi Gökmen'in izinli olduğunu ve yarın göreve başlayacağını, müdür yardımcısı S.K.'nın ise okul dışında bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber