Erdoğan: Gül'ün görev süresi 5 yıl

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün partisinin TBMM grup toplantısında 29 Mart'tan sonra AKP düşüşe geçti diyenleri, toplumu yanıltmaya çalışmakla suçladı.

Başbakan şunları söyledi:

Mini yerel seçimler

AKP yaklaşık yüzde 43 oy oranına ulaşarak en yakın rakibine 23 puan fark attı. Seçimleri açık ara önde tamamladı. Her iki partinin (CHP ve MHP) toplamından 11 puan fazla oy almıştır. Böylece 29 Mart'tan sonra 'AKP düşüşe geçti' diye düğün bayram yapan, toplumumuzu yanıltmaya çalışan kesimlerin nasıl bir kandırmaca içinde oldukları çok geçmeden açığa çıkmıştır.

Gül'ün süresi 5 yıl

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "5 yıl mı, 7 yıl mı" diye tartışılan görev süresi için "5 yıl" dedi. Erdoğan, bu konudaki Anayasa değişikliğini yaparken düşüncelerinin "5+5" olduğunu anımsattı. Erdoğan, ancak bunun için "Meclis'ten karar alınması gerektiğini" de bildirdi. Erdoğan, milletvekili seçimlerinin de 4 yılda bir yapılacağını belirterek, "Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Benimki de '4+4'. Muhalefet bu konuda rahat olsun" dedi. Cumhurbaşkanı Gül ise görev süresiyle ilgili tartışmalara girmeyerek, bu kararın Meclis'e ait olduğunu söylemişti.

Neye kızdı

BAŞBAKAN Erdoğan, kürsüye çıkmadan önce Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç ile bir süre görüştü. Kılıç'ın cebinden çıkarttığı notlarla anlattığı konu Başbakanı kızdırdı. Erdoğan'ın, Kılıç'a sorduğu sorunun yanıtını alamadığı ve buna sinirlendiği gözlendi. Erdoğan'ı, gruba gelirken kuliste, Keçiören'den gelen anaokulu çocukları karşıladı. Çocuklar Erdoğan'ı 14 Haziran Pazar günü yapılacak gösterilerine davet etti. Erdoğan da Pazar günü Ankara dışında olacağı için gelemeyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber