10 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Singapur Cumhurbaşkanı Sellapan Ramanathan'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

- Cumhurbaşkanları, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı yapacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Singapur Cumhurbaşkanı Sellapan Ramanathan ile Sheraton Oteli'nde görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, Singapur Cumhurbaşkanı Ramanathan ve eşi onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.

2- Cumhurbaşkanı Gül, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

3- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Sigarayı Bırakıp Dumansız Havayı Seçenler" için Ankara'da düzenlenecek ödül törenine katılacak.

5- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca'yı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistan ziyareti kapsamında Lahor'da temaslarda bulunacak ve İslamabad'da Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari tarafından kabul edilecek.

7- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Başkent Öğretmenevi'nde, "İl Sosyal Hizmetler Müdürleri Toplantısı"na katılacak.

8- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Antalya'da AK Parti Siyaset Akademisi konferansında konuşacak.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Japonya ve İran Büyükelçileri Nobuaki Tanaka ve Bahman Hüseyinpur'u AB Genel Sekreterliği'nde kabul edecek.

- Bağış, Samsun'da "AK Parti Siyaset Akademisi" eğitim faaliyetleri çerçevesinde AB konulu ders anlatacak.

10- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adana'da, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazanan projelerin tanıtımı ve Halk Bankası ile eş finansman destek protokolünün imzalanması törenine katılacak.

- Kalkınma Kurulu toplantısına da katılacak Yılmaz, Kalkınma Ajansı ile AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret edecek.

11- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da, "Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi Projesi"nin kapanış etkinliğinde konuşacak.

- Bakan Çağlayan, İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenecek "2008 Yılı En Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni"ne katılacak.

12- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, iki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek.

13- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, DHMİ Genel Müdürlüğü bünyesine katılan yeni uçakların tanıtımı amacıyla Esenboğa Havalimanı Hangarı'nda düzenlenecek kokteyle katılacak.

14- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 78. İzmir Uluslararası Fuarı'nın, Ankara'da düzenlenecek tanıtım resepsiyonuna katılacak.

15- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İstanbul'da, "1.Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi"ne katılacak.

16- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da, 16. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin açılışına katılacak.

17- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara'da, Yenimahalle ve Çankaya belediye başkanlıklarına ziyarette bulunacak.

18- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, Elektrik Üretim A.Ş'ye bağlı Hamitabat, Yeniköy, Kemerköy, Soma Elektrik Üretim A.Ş'leri ile Türkiye Elektromekanik Sanayi ve Ankara Doğal Elektrik A.Ş'nin 2007 Yılı hesapları görüşülecek.

- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay basın toplantısı yapacak.

- Türk Parlamenterler Birliği'nin 15. Olağan Genel Kurulu, TBMM'de gerçekleştirilecek.

19- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Genel Başkanı İbrahim Yetkin ile parti genel merkezinde görüşecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı yapacak.

20- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 98. ILO Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Türk işçi kesimi adına konuşacak.

21- İstanbul Valisi Muammer Güler, "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi Hakkında Kanun" ile ilgili mevcut durum ve 19 Temmuzdan sonraki kapsamla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılacak.

22- TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Berlin'de, Türk iş adamlarıyla toplantı yapacak ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Berlin Ofisi'nin açılışına katılacak.

23- Ege Belediyeler Birliği Genel Kurulu Manisa'da gerçekleştirilecek.

24- İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Türkiye'de ilk kez bağırsak mukozasından elde edilen doğal ürün ile kalp deliği kapatma operasyonu yapılacak ve basına bilgi verilecek.

25- 16. Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında, Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak, sanatçıların katılımı ile "Sevgi Korteji" gerçekleştirilecek.

26- Merkez Bankası, Nisan ayı ödemeler dengesi verilerini açıklayacak.

27- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs 2009 imalat sanayinde kapasite kullanım oranlarını açıklayacak.

28- Toplantı... Panel... Seminer...

- Ernst & Young, "Avrupa Yolsuzluk Anketi" raporunu İstanbul'da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla açıklayacak.

- Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, mayınlı arazilere ilişkin Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Gediz ve Küçük Menderes Havzalarının durumu ve İzmir'e etkileri konulu panel yapılacak.

- İzmir İl Koordinasyon Kurulu toplanacak.

- Hollanda Yüksek Öğretim Enstitüsü Ankara'nın (NIHA) düzenlediği, "İç Anadolu'da Jeotermal Enerjinin Değerlendirilmesi" konulu seminer Ankara'da yapılacak.

- İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "Tarımın Yıldızları" yarışmasıyla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı yapacak.

- Tekirdağ 45. Kiraz Festivali, düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak.

29- Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapılacak.

30- Atletizmde Türkiye Süper Ligi 2. Kademe Müsabakaları Bursa'da sona eriyor.

31- Akdeniz Oyunları ile Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Grekoromen Güreş Milli Takımı, Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri'nde kampa girecek.

32- Engelli sporcu teniste Türkiye'nin gururu oldu...

- Üniversite yıllarında geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Aydın Yurttaş, hayata tutunmak için başladığı teniste başarılı sonuçlara imza attı.

- 1. Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'nda çeyrek final oynayan Milli Tenisçi Yurttaş, ITF'nin sıralamasında ilk 300'e girdi. - Yurttaş: "Tek engelimiz maddi imkansızlık"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber