Eski başkan cezaevinde kalp krizi geçirdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, İmar Kanunu'na muhalefet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alıp verme gibi suçlardan 6 aydır cezaevinde tutuklu bulunan CHP'li Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran kalp krizi geçirdi. Üç damarı tıkalı olan Avkıran'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Geçen Ocak ayında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün başlattığı operasyonda 90 kişi gözaltına alındı, 39'u tutuklandı. Tutuklananların bir bölümü yargılama aşamasında serbest kaldı. Ancak İmar Kanunu'na muhalefet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alıp verme gibi suçlamalarla cezaevinde bulunan Avkıran için üç kez istenen tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Uzun süredir Buca Kırıklar F-Tipi cezaevinde tutuklu bulunan Ertan Avkıran, dün bulunduğu koğuşta kalp krizi geçirdi. Görevliler tarafından yerde yatarken bulunan ve ambulans ile Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Avkıran'ın kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı. Üç damarı tıkalı olduğu tespit edilen Ertan Avkıran'ın kalp, şeker ve tansiyon rahatsılığı da bulunuyor. Avkıran'ın rahatsızlandığını duyan yakınları ve politikacılar hastaneye akın etti. Cezaevinde stresli günler geçiren Avkıran'ın son haftalarda oldukça kilo verdiği dikkat çekmişti.

Ertan Avkıran'ın avukatı Mehmet Sürücü, tutuklanan diğer belediye başkanlarının kısa sürede salıverildiğini belirtip, müvekkilinin ise tahliye edilmediğini söyledi. Sürücü, ?Avkıran'a anjiyo yapıldı, tıkalı damar açıldı. Şimdi by-pass ameliyatı olma durumu var. Müvekilimin bu şekilde cezaevinde yatması riskli. Yeniden tahliye talebinde bulunacağım. Tahliye edilmesi durumunda, tedavisi daha iyi yapılabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber