Çağlayan: ÖTV indirimi ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indirimiyle ilgili, ''Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz, tekrar biraraya gelerek son değerlendirmelerimizi yapacağız'' dedi.

Çağlayan, ''Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilme Projesi'' kapanış etkinliğinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zafer Çağlayan, gazetecilerin, ÖTV ve KDV indirimine yönelik soruları üzerine, bu indirimlerin uygulandığı 4 sektörün önemli sektörler olduğunu ifade ederek, söz konusu sektörler büyüdüğünde ekonominin büyüdüğünü, küçüldüğünde ise ekonominin küçüldüğünü kaydetti.

Mart ayında açıklanan destekler sonucu nisan ve mayıs aylarında kapasite kullanım endekslerinin pozitif etkilendiğini belirten Çağlayan, ''Bu konuda EKK olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz, tekrar biraraya gelerek son değerlendirmelerimizi yapacağız. En geç 15 Haziran'dan itibaren konuyla ilgili neler yapılıp, yapılmayacağını açıklayacağız'' dedi.

Çağlayan, bir gazetecinin konuya ilişkin düzenleme için Bakanlar Kurulu kararı gerekip, gerekmediği ve kararın yetişip, yetişmeyeceği sorusuna ise ''Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Yetişir çünkü elden de dolaşabiliyor'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber