Sendikalı olduğu için işten atıldığı öne sürülen hemşireye destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te özel bir hastanede çalışan yoğun bakım hemşiresinin sendikalı olduğu gerekçesiyle işten atıldığını ileri süren Dev Sağlık İş, protesto eylemi düzenledi. İşten atılan hemşire yasal haklarını istediği için kovulduğunu iddia edilen eylemde, Dev Sağlık İş üyeleri emek sömürüsüne izin vermeyeceklerini açıkladı.

Özel bir hastanede 2006 yılından bu yana yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Emine Yavuzaslanoğlu, iddiaya göre Dev Sağlık İş Sendikası'na üye olduktan sonra işten atıldı. Yavuzaslanoğlu'nun işten atılmasını protesto eden Dev Sağlık İş'e üye bir grup, bugün hastane önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Sağlık çalışanlarının sendikaya üye olmamaları için baskı gördüklerini ve Yavuzaslanoğlu gibi direnenlerinde işten atıldığını savunan sendika üyeleri, hastane yönetiminin hemşireyi derhal işine geri döndürmesini istedi.

Eyleme katılan ve mağdur olduğunu savunan hemşire Emine Yavuzaslanoğlu, mesailerini eksik aldığı ve çalışma saatleri fazla olduğu için sendikaya üye olduğunu belirtti. Sendika üyesi olduktan sonra tehditlere ve baskılara maruz kaldığını öne süren Yavuzaslanoğlu, " Yasal hakkımı kullanarak sendika üyesi olduktan sonra akıl almaz baskılara uğradım. Bana hastane yönetimi yüz kızartıcı bir suç işlemişim gibi davrandı. Tüm baskılara rağmen istifa etmedim ve en sonunda hastanenin huzurun bozduğum gerekçesiyle tazminatım ve maaşım dahi ödenmeden işten atıldım. Ben sendikamın da desteğiyle sonuna kadar hakkımı arayacağım. " diye konuştu.

Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'da hastanelerde en fazla işin en az ücretle yaptırılmaya çalışıldığını söyledi. Hastanelerde emek sömürüsü yapıldığını ve hak arayanların işten atıldığını öne süren Çerkezoğlu, " Hakları gaspedilenler yargıya başvuruyor ve bu haksızlıklar yargıdan dönüyor. Yöneticiler anlamalılar ki işten çıkartarak sendikal haklar engellenemez. Bu uygulamadan derhan vazgeçin. " dedi.

Sağlık çalışanları açıklamaların ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber