Otomotivde ÖTV indirimini 1 ay hada uzatma masada

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 17:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hükümet, bazı sektörlerde yaptığı ve 16 Haziran'da süresi dolacak olan ÖTV ve KDV indirimlerini uzatmaya hazırlanıyor. Otomotiv, elektrik ve elektronik ile beyaz eşyada ÖTV indirimlerinin bir ay; mobilya sektöründe ise 45 gün uzatılması düşünülüyor.

3 aylık indirimlerin sonuçları istihdam, vergi geliri ve büyümeye katkısı olmak üzere değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonrasında ekonomi yönetimine indirimlerin otomotiv ve elektrik elektronik ile beyaz eşyada ?en fazla 1 ay'; mobilya sektöründe ise 45 gün daha devam etmesi önerildi.

Makine indirimi genişliyor

Ekonomi bürokrasisi iş dünyasından gelen eleştirileri de göz önüne aldı. Ekonomiyi canlandırma indirimlerinin ?tüketim' malları ağırlıklı olması eleştirilmiş; KOBİ'lere sağlanan sınırlı makine indiriminin tüm sanayicilere yaygınlaştırılması gerektiği üzerinde durulmuştu. İşte bu eleştiriler doğrultusunda makine sektörüne sağlanan KDV indiriminin genişletilmesi de masadaki seçenekler arasında bulunuyor.

Ayrıca Sanayi Bakanlığı bürokratları, Girişimci Bilgi Sistemi yoluyla krizden en fazla etkilenen sektörleri de tespit ettiler. Bu sektörlerde 15 günlük, 1 aylık ?sınırlı süreli' indirimler yapılarak, krizin etkilerinin hafifletilmesi önerildi. Maliye Bakanlığı bürokratları ise söz konusu indirimlerin sonuçları üzerine bir değerlendirme yaparken; tüm bu çalışmalar Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunuldu.

Son karar Başbakan'da

Ekonomi yönetiminin hazırladığı ?uzatma ve yeni indirim' formüllerinin yarın ya da Cuma günü yapılması beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda son bir kez değerlendirileceği belirtildi. Söz konusu uzatma ve indirim kararı Başbakan Erdoğan'a sunulduktan sonra Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacak. Ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber