'Halkbank müdiresi, müşteri paralarını eşinin hesabına aktardı' iddiası

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa Halk Bankası Kredi Kartları Kontrol Müdiresi Eda Yumak, banka müşterilerine ait 1 trilyon 286 milyar lirayı, eşi Gürol Yamak'ın hesabına aktardığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Gaziosmanpaşa Halk Bankası Kredi Kartlar Kontrol Müdiresi Eda Yamak ve mühendis olan eşi Gürol Yamak, bankayı 1 trilyon 286 milyar lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Mali Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde, Eda Yamak'ın eşi Gürol Yamak'ın hesabına 1 trilyon 286 milyar lira aktardığı tespit edildi. Bir inşaat şirketinin sahibi olan Gürol Yamak'a gönderilen paranın yaklaşık 1 trilyonunun, borçlu olduğu 60 kişinin hesaplarına nakledildiği kaydedildi. Eda Yamak'ın emniyette alınan ifadesinde, "Kocamın işleri kötüye gidiyordu. İflas etmek üzereydik. İflas etmemek için böyle bir yola başvurmak zorunda kaldık. Kendi mali durumumuzu düzelttikten sonra ise, müşterilerin hesabından aktardığımız paraları tekrar yerine koyacaktık. Alacaklılarımız bizleri arayarak ölümle tehdit ediyorlardı. Kendi çocuğumuzda 'Hemofili' hastası. Başka çaremiz de kalmamıştı. Biz dolandırıcı değiliz. Amacımız da bankayı dolandırmak değil. Eğer öyle olsaydı, yurt dışına çoktan kaçardık" dediği öğrenildi.

Mali Şube Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlanan Eda-Gürol Yamak çifti, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber