Türkçe Olimpiyatlarına tek eleştiri Kamer Genç'ten geldi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

115 ülkeden 700 öğrencinin yarıştığı 7. Türkçe Olimpiyatları'nın yankıları sürüyor. Canlı yayınlandığı kanallarda reyting rekoru kıran organizasyona tek eleştiri bağımsız milletvekili Kamer Genç'ten geldi. MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ise Genç'e tepkisini çarpıcı bir soruyla dile getirdi: "Türkçenin dünyada konuşulan bir sevgi dili haline gelmesinden hangi Türk rahatsız olabilir?"

MHP'li Yılmaz Tankut, Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde yurtdışından gelen öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve şiirlerin göğsünü kabarttığını söyledi. Özellikle küçük yaştaki siyahi kızların İstiklal Marşı'nı okumasından çok etkilendiğine işaret etti. Anadolu insanının büyük fedakârlıklarla ortaya koyduğu hizmetlerin meyvelerinin Türkçe Olimpiyatları'nda görüldüğünü anlatan Tankut, şöyle devam etti: "Çok büyük ve önemli bir organizasyon. İstiklal Marşı'mızı dünyanın hemen her yerinde dalgalandırıyorlar. Türkçeyi sevgi dili haline getiriyorlar. Büyük fedakârlıklarla yapılıyor. Çok samimi olarak ortaya konulan bu hizmetleri yakından biliyorum. Bizzat tanıdığım, çok sevdiğim, güvendiğim insanlar var bu hizmetlerin içinde. Bu hizmetlerden kimsenin rahatsız olmaması, aksine memnun olması gerekiyor."

Tankut, özellikle 4 ile 5 yaşlarındaki kızların İstiklal Marşı'nı okumasının kendisini heyecanlandırdığını kaydetti. Tankut, "Türkçe Olimpiyatları'na gidemediğim için üzüldüm. Ancak televizyondan izleme imkânım oldu. Özellikle Başbakan'ın kucağına aldığı siyahi küçük kızların İstiklal Marşı'mızı okumaları bizi mest etti. Alıp başka dünyalara götürdü. Sanki içimizden bir şeyler kopup gitti." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber