İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Danıştayın kararı, tıp fakültelerini hocasız bıraktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

YÖK'ün akademisyen sayısının yetersiz olduğu tıp fakültelerine rotasyonla öğretim üyesi gönderme isteği Danıştay'dan dönünce, yeni formül arayışı başladı. Fakülteler yeni döneme eksik kadro ile başlama tehlikesi ile karşı karşıya.

YÖK, Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine, hekim açığını kapatmak için tıp fakültelerinin kontenjanını 4 bin 877'den 6 bin 314'e yükseltmişti. Özellikle yeni kurulan fakülteler, akademisyen yetersizliğinden yakınmaya başladı. YÖK, 13 tıp fakültesi için, 27 üniversiteden, 1 yıl süreyle öğretim üyesi gönderilmesini istemişti. Tepkiler üzerine, süre 7 aya indirilmiş ve uygulama nisandan ağustosa çekilmişti. Rotasyon, zorunlu bir hale gelmesiyle de eleştirilmişti. Danıştay'ın iptal gerekçesinde de gönüllülüğün şart olduğu vurgulandı.

ŞİMDİ NE OLACAK

YÖK'ten akademisyen isteyen 13 üniversite arasında, 37 anabilim dalına öğretim görevlisi talebi ile Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk sırada. Abant İzzet Baysal Üniversitesi 20, Afyon Kocatepe Üniversitesi

16, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 9, Dicle Üniversitesi 6, Düzce Üniversitesi 5, Fırat Üniversitesi 12, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 20, Harran Üniversitesi 20; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 21, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 12, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 7, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ise 12 anabilim dalında öğretim üyesi istiyor.

ÇOCUK HASTALIKLARI İÇİN TALEP ÇOK

Üniversitelerin genel cerrahiden aile hekimliğine, dahiliyeden farmakolojiye kadar değişik alanlarda öğretim üyesi talebi bulunuyor. 13 üniversite en çok çocuk hastalıkları alanında akademisyene ihtiyaç duyuyor.

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber