Bakan Eroğlu, gece yarısı ÖSS için gürültü denetimi yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi İstanbul Boğazı kıyısındaki eğlence mekanlarına yönelik yapılan gürültü denetimine katıldı.

"Öğrenci Seçme Sınavı Öncesi Sessizlik" sloganıyla 81 ilde yapılacağı belirtilen gürültü denetimleri kapsamında, Boğaz çevresindeki eğlence mekanları, içinde ses düzeyini ölçen özel teçhizat bulunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tekneyle denetlendi.

Çengelköy İskelesi'nden hareket eden teknede bulunan Bakan Eroğlu, sabah 1 milyon civarında öğrencinin sınava gireceğini belirterek, "Hepsine başarılar diliyorum. Özellikle bu geceyi sessiz, sakin bir şekilde geçirerek, yarına hazırlıklı olarak kalkmaları gerekir" dedi.

Öğrencilerin gece 03.00-04.00'e kadar gürültüden dolayı uyuyamadıklarını kaydeden Eroğlu, "Her sene böyle şikayetler oluyordu. Geçen sene böyle bir tatbikat yaptık, faydalı oldu. Sadece bugün değil, diğer günlerde de işletmelerin insanları rahatsız etmeyecek şekilde eğlencelerini düzenlemeleri lazım" diye konuştu.

Eroğlu, gürültü sınırını aşan mekanlara uygulanacak cezalar hakkında da şu bilgileri verdi:

"Şu anda teknede ölçtüğümüz ses seviyesi 67 desibel. Sınır 72 desibel. 72 desibel ve üzerine çıkarsa, bunun cezası 15 bin 531 TL. Bir daha tekrar ederse, cezası bu rakamın 2 katı. Üçüncü defa olursa 3 katı. Tekrarlanırsa yine ceza da aynı şekilde katlanıyor. Devamında işletmeyi kapatma cezası da gelebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber