Öğrencilere üniversitede çalışma imkânı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim kurulu (YÖK) ve Yurt-Kur tarafından burs alanlara, eğitim gördükleri üniversitelerde yarı zamanlı çalışma imkânı tanıyan düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Düzenlemenin aynen yasalaşırsa YÖK ve Yurt-Kur'dan burs alan öğrenciler, eğitim gördükleri üniversitelerde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde çalıştırılabilecek. Bu şekilde çalıştırılan öğrencilere verilecek ücret, 16 yaşından büyük işçiler için belirlenen brüt asgari ücretin dörtte birini geçmemek kaydıyla üniversite yönetim kurulu tarafından belirlenecek.

Ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler, Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı kapsamında eğitim gördükleri üniversitelerin idari birimlerinde çalışarak hem harçlıklarını çıkarıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Devlet üniversitelerinin 57'sinde toplam 10 bin 773 öğrenci kısmi zamanlı olarak çalıştırılırken, 37 üniversite ise öğrenci istihdam etmiyor. Anadolu Üniversitesinde bin 212, İstanbul Üniversitesi'nde 895 öğrenci, Çukurova Üniversitesi'nde 675 öğrenci, Gazi Üniversitesi'nde 470 öğrenci kısmi zamanlı çalıştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber