Öğrenciler, matematik sorularını zor buldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sona erdi. Öğrenciler, matematik 2 grubu sorularının zorluğundan şikayetçi oldu.

Gaziantep'te ikiz kardeşleri ÖSS'yi giren Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Ümit Örge (22), sınav boyunca kardeşleri için Yasin-i Şerif okudu.

Kardeşlerinden erkek olanın Bayraktar Lisesi'nde diğerinin ise başka bir okulda sınava girdiğini anlatan Örge, "Annem ve babam kız kardeşle birlikte gitti. Ben de erkek kardeşimin yanına geldim. O sınavda olduğu müddetçe Yasin-i Şerif ve bazı dualar okudum. Bu yıl ikinci kez girdikleri için hem onlar hem de bizde daha fazla heyecan var." şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden bazıları okul bahçesinde yatarak sınavdaki yakınlarını beklerken, bazıları da tespih çekip Kur'an-ı Kerim okudu.

Sınavdan çıkan adaylar özellikle Matematik 2 grubu sorularının zorluğundan şikayetçi oldu.

Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile ilçe zabıta müdürlüğü ekipleri, sınav boyunca sessizliğin sağlanması için yoğun çaba sarf etti. Karaoğlan Mahallesi'nde kuyu açan bir makineni çalışması durdurulurken Merveşehir Mahallesi'nde Nigar Ertürk Lisesi ve Saniye Teymur İlköğretim Okulu'na yakın bir yerde ısrarlara rağmen düğün eğlencesini sürdüren kişilere, Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber