Yeni haftada hava nasıl olacak?

Haber Giriş : 14 Haziran 2009 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun bazı bölgelerinde sıcaklıklar yeniden düşüşe geçiyor. Yaz yağmurları bugün İç Anadolu, Doğu Karadeniz hatta Akdeniz'de kısa süreli sağanaklar şeklinde görülecek.

İstanbul'da poyraz bugün daha hafif, sadece gün ortası sert, hava güneşli. Ankara'da sabah yağmur geçişi olsa da öğleden sonra beklenmiyor. İzmir'in kıyılarından sonra şehir merkezinde de rüzgar çok sert, gölgede hava serin. Bugün Adana'da gök gürültülü sağanak geçişi var.

Marmara'da dün Kocaeli, Sakarya'da görülen yağışlar, bugün yerini güneşli havaya bıraktı, sıcaklık yine artıyor, bugün 27-28, edirnede ise 30 derece.

İç Anadolu ise bugün 3-4 derecelik serinleme var. Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde boyunca kuvvetli sağanak yağmur etkili, Eskişehir'de ise beklenmiyor. Serinleme iki gün daha sürecek.

Ege kıyıları güneşli, Çeşme'den Bodrum'a karayel kuvvetli esiyor, denizciler dikkat; akşam açıklarda fırtına olacak.

Akdeniz'de bugün Alanya, Anamur, Mersin, Adana ve Kahramanmaraş boyunca kısa süreli ve gök gürültülü yaz yağmurları olacak.

Güneydoğu'da artan toz bulutu solunum rahatızlıklarına neden olabilir.

Doğu Anadolu'da yağmur bugün öğleden sonra yine bir ara Erzincan, Erzurum, Kars ve Malatya çevresini etkileyecek. Sıcaklık yağışa rağmen yüksek.

Karadeniz'de bugün hava 4-5 derece daha serin, Bolu ve Zonguldak'da yağış kesildi ama Samsun'dan Rize'ye kısa süreli yaz yağmurları şeklinde devam ediyor.

DOĞU ANADOLU'DA YAĞIŞLI HAVA HAFTA BOYU ETKİLİ

Doğu Anadolu bölgesinde hafta boyunca yağışlı havanın etkili olacağı bildirildi. Yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve yıldırım düşmesine karşı meteorolojik uyarı yapıldı.

AA muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bölge genelinde Basra'dan gelen alçak basınç sistemi nedeniyle yağışlı hava etkili oluyor.

Bölgeye, geçen yılın Haziran ayına oranla bu yıl daha fazla yağış düştüğünü belirten yetkililer, aralıklarla etkili olan yağışların hafta boyunca süreceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu ifade eden yetkililer, dün gece ölçülen sıcaklıkların Ağrı ve Ardahan'da 8, Kars'ta 9, Erzurum'da 11, Erzincan'da 14 ve Iğdır'da 15 derece olduğunu belirtti.

Hava sıcaklıklarının gün içinde ise Erzincan ve Iğdır'da 29, Ağrı'da 26, Kars ve Ardahan'da 23, Erzurum'da 22 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, bölgede aralıklarla etkili olan yağış konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan meteorolojik uyarıda, bölge genelinde aralıklarla kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi. Söz konusu durumun sel, su baskını ve yıldırım düşmesine neden olabileceğini belirten yetkililer, vatandaşların ve ilgililerin gerekli tedbirleri almaları uyarısında bulundu

BAZI İLLER İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Niğde, Mersin'in iç kesimleri, Toroslar mevkii, Sivas, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla birlikte lokal dolu yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Niğde, Mersin'in iç kesimleri, Toroslar mevkii, Sivas, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla birlikte lokal dolu yağışı sırasında gerçekleşecek ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları istendi.

AA - NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber