ÖTV ve KDV'de yeni oranlar bu gece devrede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ÖTV ve KDV indiriminde mevcut uygulamanın yarın sona ereceğini anımsatarak, yeni oranların en geç bu gece devreye gireceğini bildirdi.

Babacan, "Yeni oranlar derken, bakarsınız bazısı değişmez, yeni oranlar olabilir, tamamen eskiye dönülen ürünler olabilir. Bu, eskisinin aynen devamı şeklinde bir şey olmayacak" dedi.

Başbakanlık Merkez Binada düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, kredi kartı borçlarıyla ilgili düzenlemede, 31 Mayıs tarihinin 31 Haziran olarak değiştirilip değiştirilmeyeceği sorusu üzerine, "Bu tarih konusunda işin sonu yok. Biz bu noktada bunu kesmek zorundayız, bu kesme tarihi de 31 Mayıs" dedi.

Babacan, düzenlemenin bu yasama yılına yetişip yetişmeyeceği yönündeki soruya karşılık, bugün Bakanlar Kurulunun ardından tasarının Meclis'e sevkedileceğini, çok geniş kitleleri ilgilendirecek yasa olduğu için Mecliste öncelikle ele alınacak yasalardan biri olacağını ümit ettiğini belirtti. Babacan, "Bunun da en kısa sürede yasalaşmasını, yürürlüğe girmesini ben arzu ediyorum ama nihai takdir yüce Meclisin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber