İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Cerrah'ın yerine getirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valiler Kararnamesi ile Osmaniye Valiliği'ne atanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yerine İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın getirildi.

20 AY SONRA EMEKLİ OLACAK

Bu arada Çapkın'ın 20 ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak olması akıllarda soru işareti yarattı. Çapkın'ın, bu süre içerisinde İstanbul'da ne kadar başarılı olabileceği, tartışma konusu oldu.

ADI 5 İSİM İÇİNDE GEÇİYORDU

Geçen hafta, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Osmaniye Valiliği'ne atanması ardından yerine aday gösterilen 5 ilin emniyet müdürlüklerindeki kulisleri hareketlendirmişti.

Adaylar arasında, özellikle İzmir'de üç yıldır görev yapan 58 yaşındaki Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın adı ön plana çıktı.

Kentte kurduğu sistem ve personelinin çalışmasıyla halkın takdirini kazanan Çapkın, Emniyet Müdürleri kararnamesi açıklanmamasına rağmen bazı çevrelerce İstanbul Emniyet Müdürü olarak gösterildi. Gelişmeleri ve hakkında söylenenleri, resmi bir görevlendirmeme olmamasına rağmen şaşkınlıkla, hem de gururla izleyen Çapkın, konuyla ilgili ?devlet memuru? olmasını gerekçe göstererek konuşmaktan kaçındı.

Çevresine, ?Görevimin başındayım. Nerede görev verilirse en iyisini yapmaya hazırım? diyerek her türlü göreve hazır olduğunu söyleyen Çapkın'ın önündeki en büyük engelin, yaş haddinden emekli olmasına az sayılabilecek süre kalması oldu.

Emniyet müdürlerinin üst sınır olarak kabul edilen 60 yaşından itibaren emekliye ayrılmak zorunda olmaları, Çapkın'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasında soru işareti yarattı. Yaklaşık 20 ay sonra emekliye ayrılacak olan Çapkın'ın, bu kadar sürede İstanbul'da ne kadar başarılı olabileceğini tartışma konusu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber