İŞKUR, stajer 100 bin öğrenciye 330 TL harçlık verecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stajyer öğrencinin cep harçlığı İş-Kur'dan

İşsizliğe çare olarak açıklanan yatırımları teşvik ve istihdam paketi, en çok öğrencileri sevindirecek. Paketle birlikte lise ve üstü eğitimdeki 100 bin kişi, maaşlı staj imkanına kavuşacak.

Staj yapan öğrencilere İş-Kur tarafından günlük 15 TL ücret ödenecek. Bir ayda 22 gün çalıştıkları düşünüldüğünde 330 TL maaş alacaklar. Uygulama ile iş tecrübesi olmayan gençlere tecrübe kazandırılarak iş bulmaları sağlanacak.

İşsizliğin önüne geçilebilmesinde yetişmiş eleman sorununun çözülmesi büyük rol oynuyor. Uzmanlar, sorunun çözümünde mesleki eğitim kadar staj deneyiminin önemine dikkat çekiyor. Stajyer olarak çalışan kişilerin önemli bir kısmı, o işte kalıcı olarak çalışmaya devam ediyor. Staj süresi, hem işverenin çalışanı tanımasına hem de çalışanın işine ve iş ortamına uyumuna katkı sağlıyor. Ancak birçok işveren, çeşitli yükümlülükleri bulunduğu için stajyer çalıştırmaya sıcak bakmıyor. Stajyer çalıştıran işverenin çalışanlara belli bir ücret ödemesi ve stajyer sigortası yapması gerekiyor. Hükümetin aldığı son önlem, işverenlerin daha çok stajyer almasını sağlayacak. Stajyerler, 6 ay boyunca edindikleri tecrübeyle kalifiye eleman statüsüne yükselecekler. Kalifiye eleman sorununun çözümü için atılan bir başka önemli adımı maaşlı meslek kursları oluşturacak. İş-Kur tarafından bir süredir uygulanan mesleki eğitim kurslarının kapsamı genişletilecek. Daha önce 100 bin kişi olarak hedeflenen kursiyer sayısı iki katına çıkarılacak. Mesleki eğitim alan 200 bin kişiye, aylık 330 TL ödenecek. Bu eğitimler sayesinde işsizlerin mesleki beceriler kazanıp, meslek edinmeleri sağlanacak. Aşçılıktan bilgisayar programcılığına, takı tasarımından satış elemanlığına kadar 40'a yakın branşta kurs veriliyor.

İSA YAZAR ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber