Özel güvenlik kimlikleri zorda

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel güvenlikçilerin 5 yılda bir yapılması gereken yenileme eğitimlerini düzenleyen yönetmelik, yayınlanmayınca, 40 bin özel güvenlikçinin resmi kimliklerinin sona erme tehlikesi belirdi. Bu durumun farkına varan Bankalar Birliği ile güvenlik şirketleri İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a mektup yazarak, Bakan'ın onayını bekleyen ilgili yönetmeliğin bir an önce çıkarılmasını istediler.

BİNLERCE GÜVENLİKÇİ ZORDA

Temsil ettiği dernekler adına Bakan Atalay'a mektup yazan Özel Güvenlik Danışmanı emekli Emniyet Müdürü Yusuf Dalda, AKŞAM'a yaptığı açıklamada da 'Bu yönetmelik çıkmazsa, süresi biten özel güvenlikçiler hukuki boşluğa düşecek. Kimlikleri de geçersiz olacak. Eğer 2010'a kadar yönetmelik çıkmazsa bu sayı 100 bini aşacak' uyarısında bulundu.

Özel güvenlikçiler ile Bankalar Birliği'nin Bakan Atalay'a gönderdikleri mektupta, 'İçişleri Bakanlığı'ndan Faaliyet İzin Belgesi alan 600'ü aşkın eğitim kurumunun, ekonomik durgunluğun olduğu bir dönemde, bu alanda yaptıkları yatırım doğrultusunda faaliyetlerini sürdürebilmeleri için, bu düzenlemenin yapılması gerekir' dedi.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber