Sağlık Sen'den, sözleşmelinin ücret intibakı için dava

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen'den Maliye'ye intibak davası?

Sağlık-Sen, üst öğrenimini tamamlayan sözleşmeli personelin ücretini yeni öğrenim düzeyinden belirlenmesi için yaptığı başvuruyu zımnen reddeden Maliye Bakanlığı'na dava açtı.

ANKARA- Kamuda sözleşmeli-kadrolu personel ayrımı, çalışma barışını tehdit ediyor. Hükümetin, sözleşmeli istihdamını yaygın hale getirmesiyle birlikte kamuda sayısı hızla artan sözleşmeli personel, aynı işi yaptıkları kadrolularla eşit haklara sahip olmak istiyor, ancak idare engelini aşamıyor.

İdarenin sözleşmeli personeli mağdur ettiği konulardan birisi de üst öğrenim intibakı. Sağlık hizmetleri sınıfından üst öğrenimini tamamlayan kadrolu personelin ücretini yeni öğrenim düzeyine göre belirleyen idare, sözleşmeli personelden bu yönde gelen talepleri ise reddediyor.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika olan Sağlık-Sen, yakın zamanda, hem 4/B hem de 4924 kapsamında çalışan personel için açtığı davaları kazanmıştı.

Sağlık-Sen, yargının sözleşmeli personel lehine verdiği kararlar doğrultusunda Maliye Bakanlığı'na başvurdu ve bireysel davalarla kamunun zarara uğramaması için, sağlık hizmetleri sınıfında üst öğrenimlerini tamamlayan sözleşmeli personelin ücretinin, kadrolularda olduğu yeni öğrenim düzeyine göre belirlenmesini istedi.

Maliye Bakanlığı Sağlık-Sen'in talebine yasal süre zarfında cevap vermeyerek zımnen reddetti. Sağlık-Sen bunun üzerine Maliye Bakanlığı aleyhine dava açarak, tüm sözleşmeli personelin yararlanabileceği yeni bir hukuk mücadelesi süreci başlattı.

?SÖZLEŞMELİ PERSONEL UYGULAMASINA SON VERİLMELİ?

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, aynı eğitim düzeyine ve tecrübeye sahip olduğu ve aynı işi yaptığı halde, biri kadrolu, diğeri sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin farklı ekonomik ve özlük haklarla çalıştırıldığını belirterek, ?Bu durum, Anayasa'nın ruhuna aykırı olduğu gibi, çalışma barışına zarar veren sonuçlar doğurmaktadır. Bu tür ayrımcı uygulamaları sona erdirecek en etkili çözüm, sözleşmeli personel uygulamasına son verilmesidir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber