'Eğitim sisteminde öğrenciler mesleğe yönlendirilmeli'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ONUR ERAT

SAMSUN - Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şubesi Başkanı İsmail Okutan, 2008-2009 yılı eğitim-öğretim dönemini mevcut sorunlarıyla geride bıraktıklarını belirterek, "Eğitim sisteminde öğrenciler mesleğe yönlendirmelidir" dedi.

2008-2009 eğitim-öğretim yılı, ilköğretim ve ortaöğretimde yaklaşık 15 milyon öğrencinin karnelerini alarak 3.5 ay sürecek tatil dönemine girmesiyle birlikte sona erdiğini dile getiren Okutan, eğitim kurumlarında çalışanların ve hizmet alan öğrencilerin mevcut sorunlarının çözülmediğini, ancak bu sorunların bir an önce çözülmesini istediklerini belirtti. Velilerin, sınav ve gelecek kaygısından dolayı çocuklarının sadece zihinsel eğitimiyle ilgilendiğine dikkat çeken Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun

Şubesi Başkanı İsmail Okutan, "Bu sistemle zeki çocuklarımızı böyle atlar gibi birbiriyle yarıştırıp mahvediyoruz. Geride kalan vasat ve biraz daha başarısız olan öğrenciler ise zaten kimsenin umurunda değil. Eğitim sistemimiz mesleğe yönlendirmelidir. Aynı zamanda dini, milli, ahlaki kültürel değerlerimizle birlikte nesillerimizi yetiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber