Diyarbakır'da zabıtalara taşlı saldırı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince (UKOME), havuz sistemine girmeyen toplu taşıma araçlarının trafikten men edilmesi üzerine Belediye Trafik Şube Müdürlüğüne gelen otobüs sahipleri, 10 zabıtayı taş ve sopalarla yaraladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Mastır Planı çalışmaları sonucunda ortak havuz güzergahına geçirilmesi için karar alınan fakat buna uymayan 60 halk otobüsü trafikten men edilmek istendi.

Karara sinirlenen bazı halk otobüsü sahipleri ve yakınları, Belediye Trafik Şube Müdürlüğüne gelerek kavga çıkardı.

Otobüs sahipleri, zabıta amiri Hamit tekin, zabıta komiseri Gaffur Canpolat ile zabıta memurları Orhan Fidan, Semih Sencer, Abit Doğan, Ramazan Doğanay, Yıldırım Elelçi, Arif Ocakhanoğlu, İbrahim Delil ile Delil Yaşar'ı taş ve sopalarla yaraladı. Kavgada, kimlikleri belirlenemeyen 3 otobüs sahibi de yaralandı.

Yaralılar, Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Zabıta yetkilileri gazetecilere yaptığı açıklamada, karar gereği otobüslerin bağlanmasına karar verildiğini, kendilerinin de gereğini yaptıklarını söyledi.

Yetkililer, şöyle konuştu:

?Sabahtan bu yana bazı otobüs sahipleri, otobüslerini Dağkapı'daki otobüs durağına park etmişlerdi. Güzergahta gördüklerimizi men ederek otoparka çektik.

Bu arada, toplanan otobüs sahipleri ve yakınları gelip park sahamızdan otobüslerini almak istedi. Buna müsaade etmeyince arkadaşlarımızı dövdüler ve kendi araçlarının camlarını kırdılar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber