ÖSS sahtekarları tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sahtecilik olaylarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, bu yılki ÖSS'de Şanlıurfa merkezli bir şebekenin başkaları adına para karşılığı sınava girecek üniversite öğrencileri (joker) temin ettiği bilgisi üzerine, sınavın yapıldığı gün düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Şanlıurfa, Gaziantep, Van ve Adana illerinde gözaltına alınan 8 kişiden 7'si, Şanlıurfa'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, bir kişi ise serbest bırakıldı.

Bu arada ÖSS'nin yapıldığı gün yakalanan 1 kişinin yanı sıra daha sonra aynı suçlamayla 2 kişinin gözaltına alındığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde mahkemeye çıkarılan 3 şebeke üyesinin de tutuklandığı öğrenildi.

Şanlıurfa Emniyetince yürütülen operasyonda ÖSS'nin yapıldığı 14 Haziran'da, aralarında organizatörler ile başkasının yerine sınava giren öğrencilerin bulunduğu bazı kişiler gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber