Çocuğunuzu güneşin zararlı etkilerinden koruyun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Memorial Etiler Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Gökhan Mamur, cildi ince olan çocukların güneşin zararlı etkilerinden korunması gerektiğini belirtti. Güneş yanıklarının cilt kanserine neden olabileceği uyarısı yapan Mamur, güneş kremi, tişört ve şapka tavsiye etti.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte uzmanlar, çocukları bekleyen önemli bir tehlikeye dikkat çekti. Uz. Dr. Gökhan Mamur, çocukların oyun oynarken, havuza girerken uzun süre güneş altında kaldığına dikkat çekerek, çocukların güneşin zararlı etkilerinden korunması gerektiğini belirtti. Çocukların cildinin ince olduğu ve güneşten yetişkinlere oranla daha fazla etkilendiğini ifade eden Mamur, "Güneşin zararlı ışınlarından korunmayanlarda ileride cilt kanseri görülmektedir." dedi.

Kremlerin güneşten korunma yöntemlerinin başında geldiğini belirten Mamur, çocuklar için 30 ila 50 faktör kremlerin yeterli olacağını söyledi. Çocuğa güneşe çıkmadan 20-30 dakika önce güneş kremi sürülmesini tavsiye eden Mamur, 80 dakikada bir güneş kreminin tazelenmesi gerektiğini belirtti. Mamur, doktor tavsiyesi olmadan 6 ayın altındaki bebeklere güneş kremi sürülmemesi gerektiğini vurguladı.

Uz. Dr. Mamur, krem haricinde güneşten korunma yöntemlerini ise şöyle sıraladı;

Tişört gibi hafif pamuklu giysiler yaklaşık 7 faktörlük koruma sağlar. Kendi başına yeterli olmaz ama çok yardımcıdır.

Şapka özellikle kulakları ve yüzü korur.

10.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamak önemlidir. Güneşin zararlı ışınları bulutları rahatça delip geçtiği için bulutla havalarda da bu saatlerde dışarı çıkılmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber