Aksaray'da 'yeşil reçete' operasyonu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da, ilaç depolarından çıkan yeşil reçeteye tabi ilaç sayısıyla, bazı eczanelerin verdiği ilaç sayılarının birbirini tutmadığının belirlenmesi üzerine gerçekleştirilen operasyonda, bir doktor gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ocak ayında yapılan operasyonda, bir eczanede reçetesiz olarak bir kişiye yeşil reçeteye tabi ilaçlardan 400 kutu verildiği belirlenmiş, bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü eczanelerde denetim başlatmıştı.

Denetimlerde bazı eczanelerin yeşil reçeteye tabi olan Rivotril, Akineton ve Nervium isimli ilaçların kayıtlarını düzgün tutmadıkları, ilaçları usulsüz şekilde reçetelendirdikleri, ecza depolarından aldıkları ilaçlar ile yapılan çıkışlar arasında tutarsızlıkların olduğu belirlendi.

Usulsüz düzenlendiği belirlenen yeşil ve kırmızı reçetelerin bir çoğunun özellikle bir doktor tarafından yazıldığının tespit edilmesi üzerine düzenlenen operasyonda, Van Tabipler Odası'na kayıtlı, Aksaray'da yetkisi bulunmadığı halde vatandaşları muayene eden ve ilaç yazan doktor İ.B, gözaltına alındı.

İ.B'nin, Çerdiğin Mahallesi'nde bulunan muayenehanesinde arama yapan polis, çok sayıda yeşil ve kırmızı reçeteye tabi ilaç ele geçirdi. Bulunan bir çok ilacın ve tıbbi malzemenin son kullanma tarihinin de geçtiği tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber