Albay Çiçek çift imza kullanıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Belge' krizinde son nokta: Orijinaliydi, fotokopisiydi derken, bu kez de Albay Çiçek'in çift imzası olduğu ortaya çıktı. Çiçek'in imza örneklerini toplatan Ergenekon Savcısı Öz, askeri savcılıkta verilen ifadeyle söz konusu belgenin altındaki imzanın örtüşmediğini tespit etti

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, gündeme bomba gibi düşen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'in sivil hayatta kullandığı imzalarını toplattı. Yapılan incelemede Albay Çiçek'in sivil hayattaki imzasıyla, belge üzerindeki imzası örtüştü. Ancak Çiçek'in Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na verdiği ifadesinin altındaki imzasının farklı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye bir haftadır Taraf gazetesinde 'AKP ve Gülen'i bitirme planı' başlığıyla yayımlanan Genelkurmay Harekat Dairesi tarafından hazırlandığı iddia edilen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı tartışıyor. AKP belgeyle ilgili suç duyurusunda bulunurken, Genelkurmay Askeri Savcılığı da belge hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda belgede imzası bulunduğu iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de ifadesini Genelkurmay Askeri Savcılığı aldı.

Evlenirken attığı imza Öz'de

İstanbul Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Çiçek'in ifadesinin henüz Ergenekon savcılarınca alınmasına gerek olmadığını, askeri savcılığın belge üzerinde yaptığı kriminal incelemeyi beklediklerini söylemişti.

AKP'nin yaptığı suç duyurusu, İstanbul Başsavcılığı'na ulaştı. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz belgeyle ilgili geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Zekeriya Öz, Albay Dursun Çiçek'in sivil hayatta kullandığı imzalarından birer örnek toplattı. Çiçek'in evlenirken attığı imza bile Zekeriya Öz'e gönderildi.

Yapılan karşılaştırmada Çiçek'in yazdığı iddia edilen belgedeki imza ile Öz tarafından toplatılan imzalar birbiriyle örtüştü. Savcı Öz'e Albay Çiçek'in Genelkurmay Askeri Savcılığı'na verdiği üç sayfalık ifade de gönderildi. Bu ifadenin altındaki imzanın ise farklı olduğu ortaya çıktı.

Dursun Çiçek'in Genelkurmay savcılarına verdiği ifadesinde 'Evraklar benim değil' dediği öğrenildi. İmzaların kesinliği Adli Tıp'ın yapacağı kriminal incelemeden sonra belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber