Devlet memurları ve emeklilerinin özel sağlık kuruluşlarında tedavi edilmelerine olanak sağlayan yasa teklifi Genel Kurul'da kabul edildi.

Haber Giriş : 25 Haziran 2003 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlara Özel Saglik Kurumlarinda Tedavi Imkani Yasalasti

Devlet memurlari, emekli, dul ve yetimleri ile bakmakta yükümlü olduklari aile fertlerinin, özel saglik kurumlari ve kuruluslarinda da tedavi edilmelerine olanak saglayan yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalasti.

ANKARA - Devlet memurlari, emekli, dul ve yetimleri ile bakmakta yükümlü olduklari aile fertlerinin, özel saglik kurumlari ve kuruluslarinda da tedavi edilmelerine olanak saglayan yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalasti.

Yasa, devlet memurlari ile herhangi bir sekilde saglik yardimindan yararlanmayan eslerinin veya bakmakla yükümlü olduklari ana baba ve ikiden fazla dahi olsa aile yardimi ödenegine müstahak çocuklarinin hastalanmalari halinde, özel saglik kurum ve kuruluslarinda da ayakta veya yatarak tedavilerinin kurumlarinca saglanmasini öngörüyor.

Ayakta veya meskende tedavi halinde kullanilacak ilaç bedellerinin yüzde 20'si memurlar tarafindan ödenecek. Saglik kurulu raporu ile belirlenen ve tüberküloz, kanser, kronik böbrek, akil hastalari, organ nakli ve benzeri uzun süreli tedaviye ihtiyaç gösteren hastaliklarin ayakta veya meskende tedavileri sirasinda kullanilmasina lüzum gösterilen ilaçlardan hayati önem tasidigi Saglik Bakanliginca tespit edilecek olanlarin bedellerinin tamami kurumlarinca karsilanacak.

Ücretsiz izin kullananlarin basvurulari halinde, kesenek ve karsiliklarini her ay veya öngörülen süreler içinde defaten ödemeleri kosuluyla, ayliksiz geçen izin süreleri emekliliklerine sayilacak.

Muayene, tetkik ve tedavilerin usul, sekil ve sartlari ile fiyatlari ve uygulanacak esaslar, 6 ay içinde Emekli Sandigi tarafindan hazirlanacak ve Maliye Bakanligi tarafindan onaylanacak yönetmelikle belirlenecek.
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber