Gıda, benzin ve temizlik ürünlerinde kredi kartına taksit uygulamasına son verilecek

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 03:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Domatesten ekmeğe, temizlik maddelerinden benzine kadar birçok üründe artık kredi kartına taksitlendirme yapılmayacak

Kredi kartıyla alışverişe sınırlama getiriliyor. Uzun bir süredir, başta hükümet olmak üzere, banka ve işdamlarının tepkisine yol açan kredi kartına taksit uygulamasının sonuna gelindi. Hükümet gelen tepkileri dikkate alarak kredi kartıyla yapılan taksitlere çeki düzen verecek. Böylece kredi kartı ile yapılan günlük ihtiyaçlara dönük gıda, akaryakıt, temizlik malzemeleri alışverişlerinde kredi kartına taksit yapılamayacak.

İPİN UCU KAÇTI

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kredi kartına taksitte ipin ucunun kaçtığını söyledi. Bakan Unakıtan, gıda, temizlik malzemesi ve akaryakıt gibi günlük ihtiyaçlara ilişkin alışverişlerde kredi kartıyla taksitin kaldırılacağını açıkladı ve "Sosyal bir patlamanın önünü bugünden kesmek zorundayız" diye konuştu. Unatıkan, kredi kartına yapılan uzun vadeli taksitler sonucu harcamalarda gittikçe artan bir birikimin ortaya çıktığını belirtti ve bir süre sonra biriken borcun ödenemez bir hale geleceği uyarısında bulundu.

SOSYAL SORUN

Bu birikimin sosyal soruna yol açacağına dikkat çeken Unakıtan, "Eğer sosyal bir sorunla ilerde karşılaşacaksak bu sorun hükümeti de ilgilendirir" dedi. Bundan dolayı, başta Bankalar Birliği olmak üzere ilgilileri uyardığını söyleyen Unakıtan, gıda, akaryakıt, temizlik malzemeleri gibi günlük ihtiyaçlara dönük alışverişte kredi kartına taksitlendirmeye son verilmesi kararının alındığını açıkladı.

D. B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber