KESK'ten toplu sözleşme eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2009 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Ağustos ayında başlayacak toplu görüşmeler öncesinde Ankara'da gövde gösterisi yaptı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, kamu çalışanlarına toplu iş sözleşmesi hakkı verilmemesi halinde greve gideceklerini söyledi.

KESK'in Ankara'daki eylemine Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 5 bin sendika üyesi katıldı. Tandoğan'da toplanan eylemciler, Kızılay'a kadar yürüdü.

Başbakanlık Merkez Bina'nın arka kısmında bulunan Milli Müdafaa Caddesi'ndeki eylemde göstericiler, sloganlar atarak memurlara toplu iş sözleşmesi hakkının verilmesini istedi. KESK'in eylem yaptığı bölge polis çemberi içine alınırken, çevreye de çok sayıda polis panzeri yerleştirildi. Eylem sırasında yolların kapatılması nedeniyle Ankaralılar sıkıntılı saatler yaşadı.

Sendika üyelerine seslenen KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu iş sözleşmesi taleplerini haykırmak ve siyasi iktidarın yıllardır sürdürdüğü toplu görüşme komedisini tanımadıklarını bir kez daha ilan etmek için biraraya geldiklerini söyledi. Hükümete çağrıda bulunan Evren, "Emekçi düşmanlığını bırakın. Kamu emekçilerinin uluslararası mahkemelerde defalarca tescil edilmiş grevli toplu iş sözleşmesi hakkını gasp etmeyi bırakın. Toplu görüşme komedisine son verin. Bunu yapmaz, önümüzdeki toplu iş sözleşmesi sürecinde toplu görüşme aldatmacasında ısrar ederseniz, KESK'in bir tek yanıtı olacaktır. Toplu iş sözleşmesi yoksa grev var" şeklinde konuştu.

Evren, temel ücretin bin 500 lira olması, kamu emekçilerine yılda iki kez net ücretleri kadar ikramiye verilmesi ve herkese güvenceli iş, kadrolu istihdam ve insanca ücret sağlanması gerektiğini söyledi. KESK'e yönelik baskı, sürgün ve işten çıkarmalara son verilmesini isteyen Evren, gözaltıların durdurulması ve tutuklananların serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Eylem sonrası Güvenpark'ta halay çeken KESK üyeleri, polis kontrolünde olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber