Helikopterlere Ankara'dan yakın takip... Artık kaybolmayacaklar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2009 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin artık düşen helikopterlerinn bütün hareketlerinin Ankarada'dan takip edilecek hale geldiğini açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de altı noktaya modern teknolojiyle donatılmış meteorolojik radarlar kurulacağını söyledi. Eroğlu, bu tesislerle hava tahmin hassasiyetinin yüzde 90-95'lere çıkacağını kaydetti.

AK Parti Adana Kongresi'ne katıldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Eroğlu, yeni yatırımlarla Türkiye'nin teknoloji alanında dünya ortalamasının üzerine çıktığını vurguladı. Söz konusu yatırımların çiftçiler, çevre ve orman yangınları açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, yaklaşık 200 adet otomatik gözlem istasyonuyla ülkenin meteorolojik gözlem ağını tamamladıklarını açıkladı.

Havalimanlarında raporlama sistemi adıyla bilinen ve bilhassa uçak ve helikopterlerin uçuş güvenliği açısından ehemmiyetine işaret eden Eroğlu, teknolojiyi en üst seviyede kullanan bir bakanlık haline geldiklerini bildirdi. Geçtiğimiz gün Muğla'da düşen helikopterin bütün hareketlerinin Ankara'dan izlendiğini anlatan Eroğlu, düşüş anın ilgili birimlere haber verildiğini kaydetti. Eroğlu, helikopterin o anki hızını, hangi istikametten, nereden kalktığını, nereye gittiğini ve hangi koordinatlarda olduğunu Ankara'da görebilecek teknolojiye sahip olduklarını aktardı.

Bu arada Eroğlu, AK Parti Kongresi'nde İmamoğlu Belediyesi'nden işten çıkartılan işçilerin protestosunun partileriyle ilgisinin bulunmadığını vurguladı. İşçilerin belediye başkanına tepki gösterdiğini hatırlatan Eroğlu, bunu değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber