Meclis kilo aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa İstemi

Milletvekilleri son dönemde kilolarıyla dikkati çekmeye başladı. Yürürken ceketlerin örttüğü göbekler, koltuklara oturunca ortaya çıkıyor. Vekiller fazla kiloları, uzun oturumların neden olduğu hareketsizlik ve strese bağlıyor

Siyasi tartışmaların yarattığı stres, saatler süren oturumların yol açtığı hareketsizliğe ve düzensiz beslenmeye eklenince, 22 Temmuz 2007 seçiminde TBMM'ye ?zayıf? veya normal ölçülerde giren milletvekilleri kilo aldı. Milletvekillerinin, yürürken ceketleriyle örttüğü fazla kiloları, TBMM Genel Kurulu'nda koltuklara oturduklarında açığa çıkıyor.

?Düzensizliğin etkisi'

AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, milletvekillerinin kilo almasını omuzlarına binen ağır yüke bağladı. Kapusuz, ?Halkımızın hizmet talebi dışında, bireysel talepleri de çok öne çıkıyor. İnsanların talepleri, sıkıntıları, dertleri milletvekillerine doğrudan yansıyor. Çok düzensiz bir hayat ritmi söz konusu. Seçim bölgelerine yapılan seyahatler, yeme içme, her alanda bu düzensizlik hissediliyor? dedi.

AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, ?Bu kiloyu Meclis'te aldım. Tamamen hareketsizlikten. Gelen misafirlerim oluyor, yemeğe çıkıyoruz. Yediğime de dikkat etmiyorum.

Meclis'ten geç çıktığımız için spor da yapamıyorum. Sabah geç kalkıyorum. Meclis'te hareket imkânımız yok. Görüşmeleri takip etmek için Genel Kurul'da oturmak zorundayım? diye konuştu.

Muhalefet: İktidar kilosu

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, ?Eskiden de kiloluydum ama Meclis'te aldığım kilolar tamamen stresten. Aslında ?iktidar kilosu' demek lazım. İktidarın bize yüklediği krizler, yaşadığımız olaylar, verdiğimiz mücadeleler, bu kilolara yol açıyor. Hareketsiz bir hayat yaşıyoruz? dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ?Bu kilolar iktidarın yarattığı krizlerin sonucu yaşadığımız stresin bize hediyesi. Ben kürsüden konuşuyorum da biraz ferahlıyorum. Düzensiz bir hayatımız var. Yemek saatlerimiz belli değil. Genel Kurul'da uzun saatler oturuyoruz? diye konuştu. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, fazla kilolarını geçirdiği ameliyata bağlarken, ?Çok çalışıyoruz. Düzensiz ve hareketsiz bir hayatımız var. Bu kilolar normal? dedi.İktidar milletvekilleri:

Tamamen hareketsizlik

AKP milletvekillerinin fazla kilolarına ilişkin görüşleri şöyle:

* Binnur Şahinoğlu: Aldığım kiloları vermek için biraz daha gayret edeyim.

* Halide İncekara: Tamamen hareketsizlik.

* Kemalettin Göktaş: Her gün yürüyüş yapıyorum. Seçim bölgemde ricaları kıramayıp yediğimiz yemekler çok kilo aldırıyor.

* Halil Mızıcıoğlu: Gaziantepli olup da kilolu olmamak mümkün mü? Düzensiz ve hareketsiz bir yaşamımız var. Geç saatlerde yediğimiz yemekler, seçim bölgesine gidince yapılan ısrarlar kilo aldırıyor.

* Mehmet Daniş: Sigarayı bıraktıktan sonra kilo aldım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber