Söndürme helikopterinin düştüğü yangında ihmal iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2009 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Çine ilçesinde geçen hafta perşembe günü çıkan yangının sebebinin ihmal olduğu iddia ediliyor. Köy halkı, Harımcık mevkiindeki yangının, gevşek elektrik tellerinin rüzgarın etkisiyle birbirine sürtmesi sonucu oluşan kıvılcımdan çıktığını söylüyor. Aynı yerde daha önce de iki defa yangın çıktığını antalan köylüler, yetkilileri defalarca uyarmalarına rağmen elektrik telleri konusunda tedbir alınmadığını belirtiyor. Söndürme çalışmalarına katılan bir helikopterin de su alırken Geyik Barajı gölüne düştüğü olayda iki kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 30 hektar orman yanmıştı.

Köyde 27 sene bekçilik yapan İzzet Aktaş (64), elektrik tellerinin birbirine çarpmaması için kendi imkanlarıyla ip bağladıklarını ifade etti. Aktaş, "Geçen yıl şiddetli rüzgarın da etkisiyle teller birbirine sürtüyordu. Kıvılcımlardan yangın çıkmaması için iplere taş bağlayarak tellere astık. Yetkililere, "Rüzgarla teller birbirine sürtüyor. Alevler çıkıyor ve vatandaşların evleri yanıyor. Yangını söndürdük, gelin bakın.' dedim ancak bir gün sonra geldiler." şeklinde konuştu.

Köylülerden Muhammed Gezgin (68) de, "Daha önce iki defa bu tehlikeyi atlattık ancak bu yangını, şiddetli rüzgar olduğundan söndürümedik. Elektrik direklerimiz tahta ve tellerin arası çok dar. Yazın gevşeyen teller, rüzgarın etkisiyle birbirine çarpıyor ve kılvılcım çıkıyor. Kış mevsimi bol yağışlı geçtiğinden otlar diz boyu oldu ve şimdi hepsi kurudu. Hepimiz gördük, bir kıvılcımla yangın çıktı. Bunda ihmal varsa hesabı sorulmalı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber