24 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin Halk Cumhuriyeti'nde.

- Gül, Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğinde onuruna verilecek yemeğe katılacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Rusya'da.

- Saint Petersburg Yasama Meclisi Başkanı Vadim Tyulpanov ile görüşecek olan Toptan, temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Paris'te düzenlenen OECD Bakanlar Konseyi toplantısına katılacak.

4- İşçi, işveren ve kamu sendikaları konfederasyonlarının temsilcilerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in başkanlığında bakanlıkta toplanacak.

5- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılacak.

6- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki yurt ve yuvalarda kalan öğrenciler için hazırlanan yıl sonu kutlama programında bulunacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü açılış töreni ile Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı ve ardından İstanbul'da, İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na iştirak edecek.

8- Portekiz Savunma Bakanı Nuno Severiano Teixeira, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret edecek.

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Dicle Üniversitesinde düzenlenen mezuniyet törenine katılacak.

10- TBMM'den.

- Genel Kurulda, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ve AB Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Sayıştay Başkanlığına adaylık için yapılan başvuruları 2'ye indirecek, boşalan 6 Sayıştay üyeliği için de 2 katı adayı belirleyecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Komisyonu üyelerini dış politika konusunda bilgilendirecek.

- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda, AİHM'in aile içi şiddet konusunda Türkiye aleyhine aldığı karar ile konuyla ilişkin mahkeme kararları değerlendirilecek.

- KİT Komisyonunda, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlama ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ'nin 2007 hesapları denetlenecek.

11- Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 13 Haziranda, teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisinde şehit olan Uzman Çavuş Fazlı Kalaycı'nın cenazesi memleketi Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verilecek.

12- İran'da cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki gelişmeler takip ediliyor.

13- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, konuk ettiği Yunanistan Cumhurbaşkanı Korolos Papulyas ile görüşecek.

14- 732. Türk Dil Bayramı etkinlikleri Karaman'da sürüyor.

- Etkinlikler kapsamında Türk dili üzerine görüşlerin dile getirileceği konuşmanın ardından Kırgız Halk Sanatçıları gösteri sunacak, Azerbaycan tiyatro grubu "Özümüzü Kesen Kılıç" adlı eseri sahneleyecek.

15- Konferans... Tören... Toplantı...

- Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, RTÜK'te, "Türk Dilinin Özellikleri ve Gücü" konulu konferans verecek.

- Türkiye Kamu-Sen tarafından kuruluşunun 17. yılı dolayısıyla çalışma hayatına katkıda bulunan basın mensuplarına Ankara'da plaket verecek.

- İzmir Ticaret Odası meclis toplantısı yapılacak.

16- Türkiye'nin gizli cennetleri: Güneydoğu Anadolu

- 33 medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır, tüm çekiciliğiyle ziyaretçi beklerken, bir zamanlar Evliya Çelebi'nin de yolunun düştüğü tarih ve kültür merkezi Kilis, yerli ve yabancı turistleri ağırlamak istiyor.

- Anadolu'nun ilk yerleşim alanlarından birisi olan Gaziantep ile İstiklal Madalyalı Kahramanmaraş, tarihi ve kültürel güzellikleriyle ziyaret edilmesi gereken yerlerden.

- Nemrut Dağı, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor, Şanlıurfa'yı ziyaret etmek isteyenler ise en az 3-4 gününü kente ayırmalı.

17- Futbolda 8. FIFA Konfederasyon Kupası'nda ilk yarı final maçında Bloemfontein'de İspanya ile ABD karşılaşıyor.

18- Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi son maçında Galatasaray ile Beşiktaş, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda karşılaşacak.

19- Türkiye şampiyonu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genç Voleybol Takımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber