Paraları doktorlara elden ben veriyordum

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İlaç vurgununda şok ifade. İtirafçı Şevket K., polise verdiği ifadede 200 sahte rapor 300 hayali reçete hazırlandığını öne sürdü

Geçtiğimiz günlerde Mardin'de gerçekleştirilen milyon dolarlık ilaç yolsuzluğu operasyonunu başlatan Şevket K. adlı çete üyesinin itiraflarına AKŞAM ulaştı. Mart ayında gözaltına alınan ve verdiği ifadeyle çetenin çökertilmesini sağlayan Şevket K., yolsuzlukta uygulanan yöntemleri tek tek anlattı.

Şevket K., 20 Mart 2009 tarihli ifadesinin önemli bölümleri şöyle:

VEKİL'E ARACILIK TEKLİFİ: Medikal firması yetkilisinin, yanık yara bakım ürün bedelleri üzerinden haksız kazanç elde etmek için, sahte sağlık kurulu raporu, reçete tanzimi konusunda Batman'daki hastaneler ve Midyat Devlet Hastanesi'nde faaliyet yürüttüklerini biliyorum. SSK Müdürlüğü'nde, para tahsilatına yönelik işlemlerimizin, daha kolay yürümesi, ayrıca başka hastanelerden kolaylıkla sahte sağlık kurulu raporu ve reçete çıkarılabilmesi konusunda herhangi bir engelle karşılaşılmaması amacıyla, bir milletvekilinden aracı olması için benden yardım istendi.

ÇEYREĞİ BİLE DOĞRU DEĞİL: 200 sahte rapor hazırladık, 300 hayali reçete düzenledik. Evraklardaki usulsüzlükleri görmezden gelerek verdikleri onayı ile yaklaşık 1.5 milyon lira haksız kazanç elde edilmiştir. Suçun işlenmesinde, paravan olarak kullanılan medikal firmalarınca devlete fatura edilen yara bakım ürün miktarının çeyreği bile firmalarca alınmış değildir.

ASIL AKTÖRLER DIŞARIDA

MARDİN Tabip Odası Başkanı Doktor Kamiran Yıldırım, büyük yolsuzluk operasyonu konusunda AKŞAM'a şunları söyledi: 'Ortada bir yolsuzluk var ama olay, şova dönüştürüldü. İlgisi olmayan birçok kişi içeri alınırken, işin merkezinde olanlar örtbas edilmeye çalışılıyor. İkinci ya da üçüncü imza durumunda olan arkadaşlarımız, sanki yolsuzlukların başındaymış gibi halen içerideyken, Mardin kamuoyumuzca bilinen belli siyasi çevrelerden bulduğu destekle bu çetenin merkezinde yer alanlar elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Mesela, bir milletvekilinin ağabeyinin ifadelerde de adı geçiyor, aktif olarak bu işin içinde olduğu yönünde güçlü ifadeler var. Ancak bu kişinin sadece ifadesi alınıp bırakılıyor. Adalet bu mu?'

Ali Ekber ERTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber