Süpriz AK Parti - CHP görüşmesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasanın Geçici 15. Maddesinin değiştirilmesine ilişkin önerilerini, AK Parti Grubuna iletti.

Okay ve Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş'ı ziyaret etti.

Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamasında, grup başkanvekillerinin görüşmesini önerdiğini, bunu ciddi bir davet olarak kabul ettiklerini söyledi. Okay, açıklamanın ardından AK Parti Grup Başkanvekillerini ziyaret ederek, Anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerini ilettiklerini belirtti.

Bozdağ ve Elitaş'ın, bu konuyu yetkili organlarına götüreceklerini, değerlendireceklerini söylediğini aktaran Okay, "Kendilerine, bu anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu görüşmemiz, daha sonraki süreçte de devam edecek. Bundan sonraki süreçte, dilerim, hukuka, yasama tekniğine aykırı olan, Geçici 15. Maddenin, diğer muhalefet partilerinin açıklamalarını da göz önünde tutarsak, kaldırılmasında yarar vardır. Darbeyi koruyan bir yasanın Anayasamızda yer almasını, tüm toplum gibi, parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin de içine sindiremeyeceğini düşünüyorum. Darbe ve darbecilere ilişkin bu yasal düzenlemenin kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz"dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da Okay'ın, kendisini arayarak, görüşme talebinde bulunduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekillerinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın salı günü grup toplantısında dile getirdiği, Anayasanın Geçici 15. Maddesinin değiştirilmesi talebini ilettiklerini anlatan Bozdağ, "Bu konuda değerlendirme yaptık, biz de kendilerine bu konuyla ilgili görüşlerini aldığımızı, bu konuyu partimizin yetkili organlarında değerlendirdikten sonra bununla ilgili kamuoyunu ve kendilerini bilgilendireceğimizi söyledik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber